Logo

Savoykål - Brassica oleracea sabauda

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savoykål - Brassica oleracea sabauda 

 
Savoykål er et grønt kålhoved med krusede blade, der danner et rundt hoved af en fasthed, der ligger et sted mellem hvidkål og almindelig grøn salat. Det tilberedes som anden kål, det vil sige, at grove blade og stok skal fjernes før tilberedning. Savoykål dyrkes herhjemme, men importeres også. Dansk sæson er højsommer og efterår. Tidligt på sæsonen kan savoykål bruges rå strimlet i salater. Ellers kan den bruges helt som andre kålhoveder, smørdampet, stuvet, i supper og sammenkogte retter m.m. Kogetiden er dog kortere end for fx hvidkål og rødkål.
Savoykål kan fryses, men kan herefter ikke bruges rå. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Savoykål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her