Logo

Stracciatella suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stracciatella suppe 

 
Forret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 3-4 min. Let at lave. Lav pris. 4-6 personer.

 
# Ingredienser til Stracciatella suppe
1½ l (fjerkræ)bouillon
3 æg
3 spsk friskreven parmesanost
1 spsk fine semuljegryn
salt og peber
*
Sådan laves Stracciatella suppe
1. Pisk æg, ost og 1 dl af bouillonen sammen til en glat creme og rør semuljegryn i.

 
2. Varm resten af bouillonen op til kogepunktet og smag til med salt og peber.

 
3. Pisk blandingen i og lad suppen koge 3-4 min., under jævn piskning.
Ægge-blandingen skal dele sig i suppen i små flager og tråde.
Server straks med Flûtes eller Oreganobrød til.

 
Tips: Det er vigtigt at bruge friskreven parmesan, da den færdigkøbte er for salt og ofte har en bitter smag.
Semuljegrynene kan udelades eller erstattes af franskbrødskrumme.
Eller suppen kan tilsættes smørristede franskbrødsterninger, se Croûtoner, umiddelbart før den serveres.

 

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
INFO: Stracciatella (italiensk udtale: [strattʃaˈtɛlla]; på italiensk er en diminutiv afledt af verbet stracciare ("at makulere"), der betyder "lidt makulering"), også kendt som Stracciatella alla romana, en italiensk suppe bestående af kødbouillon, små strimler af en æggebaseret blanding, fremstillet ved drypning af blandingen i kogende bouillon og omrøring. Det er populært omkring Rom i Lazio-regionen i det centrale Italien. En lignende suppe, kaldet zanzarelli, blev beskrevet af Martino da Como i sin manual fra det 15. århundrede, The Art of Cooking. Der findes andre varianter.

 
Traditionelt serveres stracciatella alla romana i starten af påskefrokosten. Stracciatella alla romana fremstilles traditionelt ved at slå æg ud og blande revet parmesanost, salt, peber, muskatnød, citronskal og undertiden semuljegryn; denne blanding dryppes derefter forsigtigt i kogende kødbouillon under omrøring for at producere små strimler ("stracciatelle") af kogt æg i suppen.

 
Den resulterende suppe kan serveres i skåle indeholdende et par tynde skiver ristet brød med yderligere parmesan revet ovenpå.
Ifølge Ada Boni plejede stracciatella alla romana også at blive duftende med merian. Andre traditionelle italienske og italiensk-amerikanske opskrifter antyder garnering med hakket persille.


Stracciatella suppe


Stracciatella suppe med spinat.

 
Nogle amerikanske variationer af suppen indeholder spinat som hovedingrediens. En opskrift på en krydret suppe lavet med æg og bouillon, der ligner nutidens stracciatella, blev registreret allerede i det 15. århundrede af Martino da Como i sin Libro de Arte Coquinaria (The Art of Cooking) under navnet zanzarelli.

 
Den traditionelle tilberedning af stracciatella er også meget lig den fra sciusceddu, en rig festlig suppe fra Messina på Sicilien, der kan være en fætter til den romerske ret.


Stracciatella suppe 
Stracciatella is er en gelato (italiensk is), der består af mælkebaseret is fyldt med fine, uregelmæssige spåner af chokolade. Det blev oprindeligt opfundet i Bergamo, det nordlige Italien, på Ristorante La Marianna i 1961. Det blev inspireret af stracciatella suppe, lavet af æg og bouillon, som er populær omkring Rom. Ejeren hævdede, at han var træt af at røre æg i bouillon for at tilfredsstille kunder fra Rom.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her