Logo

Hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte rodfrugter

 
Fantastisk opskrift på hakkebøf med søde, bløde løg, kartofler og spejlæg. En god gammel dansk ret, som stadig holder. Lav den til aftensmad i dag.
Til 4 personer.

 
# Ingredienser til Hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte rodfrugter:
Rodfrugter:
500 g rodfrugter (fx rødbeder, gulerødder, persillerødder)
½ dl eddike fx æbleeddike
20 g timian
2 spsk olie
1 tsk salt, groft
peber

 
Kartofler:
500 g kartofler, små
1 håndfuld persille fx bredbladet

 
Bløde løg:
2 løg skåret i skiver
1 spsk smør
2 spsk soja
1 spsk sukker
¼ tsk salt, groft
peber

 
Hakkebøf:
500 g hakket oksekød 10 % fedt)
olie til stegning
¼ tsk salt, groft
peber fra kværn

 
Tilbehør:
4 æg
10 g smør
*

 
Sådan laver du hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte rodfrugter:
Rodfrugter:
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
Vend med olie, timian, æbleeddike, salt og peber.
Bag dem i ca. 20-25 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.

 
Kartofler:
Kog kartoflerne møre i ca. 20 minutter i saltet vand og pil dem.
Skyl persillen grundigt, hak den groft og vend den med kartoflerne.

 
Bløde løg:
Brun løgene på en pande i lidt smør et par minutter og vend dem godt rundt.
Tilsæt soja, sukker og vand og lad det simre ca. 15 minutter under jævnlig omrøring.
Krydr med salt og peber, tag fra panden og stil et lunt sted.

 
Hakkebøffer:
Form kødet til 4 bøffer og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje.
Krydr med groft salt og peber fra kværn og steg dem gyldne ca. 3-4 minutter på begge sider i lidt olie.
Tag bøfferne af panden og vend de bløde løg i stegeskyen.

 
Tilbehør:
Steg spejlæggene i smør et par minutter på en pande ved middel varme.
Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og de bløde løg på toppen sammen med spejlæg.
Server persillekartofler til.

 
TIPS: Køb aldrig hakkekød med en fedtprocent på over 10 %. Det er tit billigst, men fedtet ligger bare tilbage i panden og gør ingen gavn.
Du kan nemt udskifte det hakkede oksekød med lam, kylling eller vildt og variere dine hakkebøffer.

 
Se alle retter med hakkebøf HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 14.135 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her