Logo

Stegt kylling med skilt sauce og grønkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt kylling med skilt sauce og grønkålssalat

 
Ovnstegt kylling er en klassisk ret, der bringer minder frem om sommer, sol og søndag. Med skilt sauce og grønkålssalat har du en klassisk mormorret.
Opskrift til 4 personer

 
# Ingredienser til stegt kylling:
1 renset kylling (ca. 1.200 g)
1 tsk olie
½ tsk groft salt
1 dl kruspersillekviste
½ dl små timiankviste
1 citron i kvarte
½ tsk groft salt
1 dl madlavningsfløde 8 %
2 dl vand
1 spsk hønsebouillonpulver
1 kg kartofler i grove tern


Grønkålssalat:
200 g finthakket grønkål (brug gerne foodprocessor)
3 gulerødder i meget tynde stave (ca. 200 g)
2 pærer i tynde skiver (ca. 250 g)
1-1½ spsk olie
1 spsk sennep
3 spsk balsamicoeddike eller citronsaft
1 dl æblejuice
¼ tsk groft salt

 
Sådan laver du Stegt kylling med skilt sovs og grønkålssalat:
Stegt kylling
Kom kartoflerne i en bradepande (ca 24x28 cm) og vend dem med 1 tsk olie og ½ tsk groft salt. Fyld den rengjorte kylling med persille, timian og citron.
Gnid den godt med ½ tsk. groft salt og læg den, med brystet opad, på kartoflerne.
Steg kylling og kartofler øverst i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 °C varmluft.
Tilsæt madlavningsfløde, vand og bouillon og steg retten færdig i ca. 15 minutter til kartofler og kylling er færdig.
Partér kyllingen og læg kyllingestykkerne tilbage i bradepanden.

 
Grønkålssalat:
Rør en dressing af 1-1½ spsk. olie, sennep, balsamicoeddike, æblejuice og ¼ tsk. groft salt.
Bland grønkålen med gulerødder og pærer og vend salaten med dressingen.

 
Server den stegte kylling med kartoflerne i skilt sauce sammen med grønkålssalaten.

 
Tips: Ribsgelé, asier eller agurkesalat passer godt til retten.
Er der kylling til overs, kan du bruge det til madpakken dagen efter.

 
Krydret rabarberkompot:
#
600 g rabarber
200 g sukker
1 spsk hele korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
*

 
Tænd ovnen på 180 °C.
Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker.
Læg dem tæt i et ovnfast fad, og drys dem med sukker og krydderier.
Hæld ½ dl vand i bunden af fadet, og dæk fadet med alufolie.
Bag rabarberne i ovnen i 25 minutter.

Afkøl og nyd.

 
Se alle de bedste opskrifter med stegt kylling HER 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her