Logo

Culottesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Culottesteg

 
Prøv en culottesteg til hverdag eller til fest. Prøv denne opskrift på en okseculottesteg allerede i dag.
6 personer. Tilberedningstiden for culottesteg er cirka 1½ time. Heraf er arbejdstiden cirka 20 min.

 
#
Ingredienser til culottesteg:
1 okseculotte (ca. 1,2 kg)
15 g smør (svarende til 1 spsk)
1 spsk olie
1 tsk groft salt
peber fra kværn
*

 
Sådan laver du culottesteg
Start med at ridse culotten på fedtsiden i tern, eller som den skal skæres ud, når den er stegt.
Lad så smør og olie blive brunt på en pande ved kraftig varme.
Brun nu culotten på alle sider og krydr med salt og peber.
Kassér stegefedtet.

 
Læg herefter culotten i et ovnfast fad og sæt den i midten af ovnen ved 150 °C.
Den skal have mellem 45 til 60 minutter.
Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg til centrumtemperaturen er 55-62 °C for rosa, 62-68 °C for svagt rosa og 65-68 °C for gennemstegt.

 
Når stegen er den centrumtemperatur, som du ønsker, tages stegen ud af ovnen og du skal nu lade den hvile indpakket i 15 min.
Skær den i 2-3 mm tykke skiver på tværs af kødfibrene.
Og så er din culottesteg af okseculotte klar til servering.

 
Tips til culottesteg
En god gammeldags culottesteg smager skønt og passer både til hverdagen og til festlige begivenheder.
Og til en god steg skal der selvfølgelig være det helt rigtige tilbehør. Du kan naturligvis variere tilbehøret efter årstiden. Vi som udgangspunkt foreslå kartofler sammen med en sauce som tilbehør. Du kan for eksempel prøve brun sauce eller hvidløgsdressing.
Find opskriften på brun sauce her.
Prøv også marinerede grønsager, tomat-squash fad eller squashcreme med syltede peberkorn og dild.
Du finder for eksempel opskriften på marinerede grønsager her.

 
Kalveculotte:
I stedet for okseculotte kan du vælge at bruge kalvekød i stedet.
Du erstatter simpelthen okseculotte med kalveculotte på ¾–1 kg.
Centrumtemperaturen for rosa stegt kalvekød er 60-64 °C.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med din culottesteg, om det så er kalveculotte eller okseculotte.

 
Se udskæring af culotte HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her