Logo

Hønsekødsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsekødsuppe

 
Hønsekødsuppe er en perfekt at varme sig på en kold vinteraften. Og heldigvis kan du her finde en opskrift på en stor omgang hønsekødsuppe til hele familien.
4-6 personer. Tilberedningstiden for hønsekødsuppe er 4 timer. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.

 
Ingredienser til hønsekødsuppe:
1 høne, hane eller kylling (ca 1,5 kg)
3 l vand
2 tsk groft salt pr liter vand
½ rodselleri (ca 375 g)
3 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
3-4 persillestilke eller korianderstilke
3-4 kviste timian
peber fra kværn
2 løg (ca 200 g)
1 porre (ca 150 g)
2 gulerødder


* Sådan laver man hønsekødsuppe:
Start med at lægge fjerkræet i en gryde og dæk det med koldt vand.
Kog langsomt fjerkræet op og fjern løbende skum med en stor ske.
Tilsæt salt og krydderier og skum igen.

 
Rens nu grønsagerne og kog dem med i suppen til de er møre.
Det tager ca. ½ time - Tag herefter grønsagerne op.
Lad fjerkræet koge videre ved svag varme, til det er mørt 1½ til 2 timer afhængig af alder.
Tag fjerkræet op, lad suppen koge igennem og si den.

 
Skær gulerødder og selleri i mindre stykker og varm dem i suppen sammen med kød.
Smag suppen til med salt og peber.

 
Skal suppen smage kraftigere, koges den ind, inden de udskårne grønsager kommes i.
Brug en gryde med stor overflade, så fordamper væsken hurtigere.

 
Smag til med salt og peber.
Og så er din hønsekødsuppe klar til servering.
Server med fx flute eller brød.

 
Tips til hønsekødssuppe
Hønsekødsuppen er en skøn suppe at spise en kold vinteraften. Suppen kan med fordel spises over flere dage, hvis du laver en stor portion. Hønsekødsuppen kan også fryses.

 
Fjerkrækødet kan serveres varmt med Karrysauce eller Aspargessauce.
Du finder opskriften på karrysauce her. Og du finder opskriften på aspargessauce her.



Staves det hønsekødsuppe eller hønsekødssuppe - det er ligegyldigt, når bare suppen er så god som denne her er.
Velbekomme, og god fornøjelse med din hønsekødssuppe.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her