
   
I maj måned er
rødspætterne ikke så store, men til gengæld så meget desto lækrere. Prøv dem
med stegt røget spæk - der findes ikke noget bedre! - Du får succes med
denne opskrift 🎵
Til 4 personer. Tilberedning:
40 min.
 
# Ingredienser
100 g røget, stribet
spæk 
2 løg 
1 spsk olie 
40 g smør 
8 rødspætter, køkkenklare,
à 220 g
salt 
mel 
3-4 spsk smør 
1 spsk hakket
persille 
 
* Tilberedning
1. Spækket og løgene hakkes fint. 
Smørret smeltes i den varme olie og spækket steges deri, indtil det er sprødt
og en del af fedtet er smeltet af. 
Løgene tilsættes, og
det hele steges videre i 5-6 minutter under stadig omrøring. 
Hold spæksaucen varm. 
 
2. Rødspætterne skylles og duppes tørre. 
De drysses med salt og vendes i mel. 
 
3. Smørret varmes op på en stor pande. 
Rødspætterne brunes portionsvis 1 minut på hver side og lægges i en bradepande.
 
4. Rødspætterne steges 7-8 minutter i den
forvarmede ovn ved 210 °C (varmluft 190 °C). 
De lægges over på et fad, drysses med persille, og den varme spæksauce hældes
over. 
 
Energi pr. portion:
64 g protein, 36 g fedt, 10 g kulhydrater = 614 kcal (2566 kJ)
 
 
NÅR DET SKAL VÆRE LIDT
FINERE 
Hvis du vil gøre
noget ekstra ud af de stegte rødspætter, så kan du stege et par nordsørejer (kutterrejer)
med i spæksaucen. 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.