Logo

Stegt and med æbler og svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt and med æbler og svesker

 
Sprødstegt and, kan de fleste af os lide. Her finder du en ny variation af den traditionelle juleand, hvor vommen fyldes med æbler og svesker. Retten er et sikkert hit
Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 min. Stegetid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet. 

 
# Ingredienser
1 frisk eller optøet and, ca 3 kg
salt og peber

3-4 syrlige æbler, fx Belle de Boskop
1 pakke svesker uden sten, 225 g
5 dl vand

 
Sauce:
6 dl suppe kogt på vinger og hals
sky fra bradepanden

evt. kulør
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Gnid den istandgjorte and indvendig med salt og peber.
Skær æblerne i smalle både.
Fyld dem i anden sammen med sveskerne.
Luk for åbningen med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn.
Træk halsskindet bagover på ryggen af fuglen og fæstn med en kødnål.

 
2. Tør anden godt, ellers bliver den ikke sprød i skindet.
Læg den på risten over bradepanden med rygsiden opad.

 
3. Brun den i en 250 °C varm ovn i 15 min.
Vend den så brystsiden kommer opad og brun den endnu 15 min.
Dæmp varmen til 175 °C og drys anden med salt og peber.
Hæld vandet i bradepanden.

 
4. Lad anden stege yderligere 1¼ time.

 
5. Tag anden ud af ovnen og hæld stegeskyen fra i en lille gryde.
Anden kan evt. efterbrunes efter den er stegt.
Skru op til 250 °C, hæld 1 spsk koldt vand over andebrystet og efterbrun med åben ovndør eller med åben ventil.

 
6. Bring skyen i kog og jævn den til sauce.
Smag til med salt og peber og farv eventuelt saucen med lidt kulør.

 
7. Skær anden for, se hvordan, og anret den på et varmt fad med æbler og svesker.
Server brunede kartofler til (se opskrift) samt rødkål og »surt« som kan være agurker, asier og/eller rødbeder.
 
Stegt and med æbler og svesker


Stegt and med æbler og svesker

1. Gnid anden indvendigt med salt og peber.
Fyld den med svesker og æblebåde.


Stegt and med æbler og svesker 

2. Luk for åbningen med kødnåle eller sy med bomuldsgarn.
Træk halsskindet om på ryggen og fæstn med en kødnål.


Stegt and med æbler og svesker 

3. Efter bruning dæmpes varmen til 175 °C.
Hæld vand i bradepanden og drys anden med salt og peber.
Steg den videre endnu 1¼ time.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her