|  Brombær-jordbær-lime-syltetøj
 Forkælelse om
  morgenen: frisk, saftig og med masser af bær
 Til ca 1,2 l. Tilberedning:
  20 min (plus trække- og køletid):
  # Ingredienser
 1 økologisk lime
 1 brev gelépulver til
  1 kg bær
 500 g rørsukker
 500 g jordbær, istandgjorte
  ca 600 g brutto
 500 g brombær
 5 spsk limesaft og
  limeskallen
  * Tilberedning
 1. lime skrælles tyndt med en
  kartoffelskræller, og skallen skæres i smalle strimler.
 Gelépulver blandes
  med rørsukker.
 Det blandes med
  istandgjorte jordbær skåret i kvarte, brombær, limesaft og limeskallen i en
  stor gryde.
 Lad det stå og trække saft i 30 minutter.
  2. Så pureres halvdelen af massen i gryden
  med en stavblender.
 Det hele koges op
  ved stærk varme under omrøring med en ske.
 Fra det øjeblik,
  hvor det begynder at boble, koges det i 3 min, stadig ved stærk varme og
  under omrøring.
 Det fyldes straks
  i rene glas helt op til randen.
 Luk glassene tæt
  med låg og stil dem på hovedet i 5 min.
  Energi: pr. tsk: 15
  kcal/63 kJ. 0 g protein, 0 g fedt, 3 g kulhydrater
  ✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person
  eller Mad på 30 min.
 Få de bedste
  opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
  hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
     |