Logo

Balsamicoeddike – se nu Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Balsamicoeddike – se nu Kogebog.dk 🎯 

 
Balsamicoeddike (italiensk: aceto balsamico eller balsamico) er en aromatisk mørk eddike med en bittersød smag og en lidt sirupsagtig konsistens. Den fremstilles i Modena i Italien af ugærede hvide trebbiano-druer og modner i træfade. Den kan fås overalt i forskellig pris og kvalitet. Balsamico bruges til dressinger, saucer og marinader.

 
Betegnelsen aceto balsamico er ikke reguleret, men der er tre beskyttede balsamicoeddiker: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena, Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia og Aceto Balsamico di Modena. De to traditionelle balsamicoeddiker er fremstillet af reduceret druemost, der lagres i flere år i en række trætønder og produceres udelukkende i Modena eller Reggio Emilia. Navnene er beskyttet af Den Europæiske Unions beskyttede oprindelsesbetegnelse, mens den billigere balsamicoeddike fra Modena (Aceto Balsamico di Modena) er tilsat vineddike og produceres i Modena eller Reggio Emilia med en beskyttet geografisk betegnelse.
Balsamicoeddike indeholder ikke balsam: ordet balsamico (fra latin balsamum, fra græsk βάλσαμον) betyder "balsamlignende": "genoprettende" eller "helbredende".

 
Se opskrifter med Balsamicoeddike

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her