En herlig gratin
hvor pastaen får selskab af laks, ost og spinat. Det smager saftsuseme
godt. Retter med pasta hitter netop nu! Ret
nemt og lækkert
Tid: ca 1 time,
heraf 20 min. til gratinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4
pers.
# Ingredienser
12 stk. cannelloni
eller lasagneplader
vand, salt
FYLD:
ca 175 g hakket,
frossen spinat
200 g røget laks
2-3 dl reven ost med
stærk smag
1 æg
¼ tsk groftmalet
sort peber
SAUCE:
4 spsk hvedemel
6 dl mælk
1 spsk smør eller
margarine
salt, peber
GRATINERING:
2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Forbered fyldet:
Optø spinaten og
pres så meget som muligt af væden ud.
Bland spinaten med
fintstrimlet røget laks, reven ost, æg og sort peber.
2. Lav saucen:
Pisk melet ud i lidt
af den kolde mælk til en glat jævning.
Bring resten af
mælken i kog. Pisk jævningen i.
Lad saucen koge et
par minutter.
Tilsæt fedtstof og
smag til med salt og peber.
3. Kog pastaen efter
pakkens anvisninger. Skyl den straks i koldt vand.
4. Kom fyldet i
cannellonirørene med en teske.
Eller læg det i en
stribe midt på lasagnepladerne,
hvis du bruger dem,
og rul dem sammen.
5. Læg rullerne med
sammenføjningen nedad i et letsmurt ovnfast fad.
Hæld saucen over.
Drys med ost.
6. Gratiner ved 225
°C ca 20 min og server med en tomatsalat.
Tips: Lav gerne en dobbelt portion af denne
pastaret. Forbered den frem til gratineringen.
Retten kan laves i
portionsforme, som gratineres sammen i ovnen.
De der bliver
tilovers kan fryses.
Se alle de bedste opskrifter med Laks Pasta Grønsager eller Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------