Logo

Fisketarteletter med krydderurter - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisketarteletter med krydderurter - bedst i Kogebog.dk 

 
Lækre tarteletter med fiskefilet, forårsløg, ost og krydderurter - En god opskrift fra Kogebog.dk med mere end 14.000 opskrifter og alle med billeder.
Forberedelsestid: 40 min. Kogetid: 45 min. Antal tarteletter: 8

 
# Ingredienser
165 g hvedemel
90 g smør i små tern
1 spsk hakket frisk timian
1 spsk hakket frisk dild
2 spsk hakket frisk persille
1,8 dl fintreven cheddarost
3-4 spsk isvand

 
Fyld:
400 g fileter af hvid fisk uden ben
2 finthakkede forårsløg
2 spsk hakket frisk persille
1,2 dl fintreven cheddarost
2 æg
1,2 dl fløde

 
*Tilberedning
1. Smør otte runde riflede tærteforme (10 cm) med smeltet smør eller olie.
Sigt mel ned i en stor skål og tilsæt smørtern.
Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne i 2 min, eller
indtil blandingen er fin og smuldret.
Rør timian, dild, persille og ost i.
Tilsæt næsten al vandet og rør det til en fast dej.
Kom mere vand i, hvis det er nødvendigt.
Vend dejen ud på en meldrysset overflade.
Ælt dejen forsigtigt, indtil den er glat.
Dæk den til med plastfolie og sæt den i køleskabet i 15 min.

 
2. Varm ovnen op til 210 °C. Del dejen i otte portioner.
Rul hver portion ud på en meldrysset overflade, så den er
stor nok til at dække de smurte forme.
Læg forsigtigt dejen ned i formene,
skær kanterne til med en skarp kniv.
Dæk hver af de dejbeklædte forme med et stykke bagepapir.
Fordel et lag af tørrede bønner eller ris jævnt over papiret.
Bag dem i 10 min.
Tag dem ud af ovnen og fjern papir og bønner eller ris.
Sæt dejen tilbage i ovnen i yderligere 10 min, eller
indtil den er let brunet. Køl dem af.

 
3. Kom fiskene på en stegepande og tilsæt vand, så
fiskene netop er dækkede.
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre
forsigtigt i 3 min.
Tag fiskene af panden og lad dem dryppe af og køle af.
Del kødet med en gaffel.
Fordel fisken mellem formene og drys med forårsløg,
persille og ost.
Pisk æg og fløde sammen i en skål. Hæld det over fiskeblandingen.
Bag tarteletterne i 25 min, eller indtil de er faste og gyldenbrune.

 
Tips:
Tilbered retten lige inden servering.
Røget fisk kan anvendes i stedet for fiskefileter.
Server tarteletterne med dampede kartofler og salat.

 
Variation: Hvis det foretrækkes, kan man tilberede retten
i en tærteform på 23 cm.
Tilbered ingredienserne som ovenfor og kom dem i en smurt tærteform.
Bagetiden er nok lidt længere, men prøv at se efter 25 min, om tærten er fast.

 
Fisketarteletter med krydderurter - bedst i Kogebog.dk

 

Fisketarteletter med krydderurter - bedst i Kogebog.dk 



Fisketarteletter med krydderurter - bedst i Kogebog.dk

 
Se alle de bedste opskrifter med fisk og tarteletter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her