Logo

Jægersauce - Chasseursauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jægersauce - Chasseursauce 

 
Sauce. Arbejdstid: 15 minutter Kogetid: 15 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Chasseur sauce:
100 g skalotteløg
200 g champignon
25 g smør
2½ dl bouillon
¾ dl tomatpuré
2 dl hvidvin eller rødvin
3 spsk hakket persille
2 spsk hvedemel
25 g smør

 
* Tilberedning Chasseur sauce:
1. Pil og hak skalotteløgene fint.
Skær rodskiven af svampene, skyl dem under rindende, koldt vand og tryk dem tørre.
Skær dem i skiver.
Smelt smørret i en gryde og svits løg og champignon heri.

 
2. Tilsæt bouillon og lad det koge ind til uden låg.

 
3. Kom tomatpuré og vin i og kog det op.

 
4. Gnid smør og hvedemel sammen i en skål til en smørbolle.
Pisk det i saucen og pisk, til det er helt opløst.
Lad saucen småkoge i 5 minutter.
Smag til med salt og peber.

 
5. Drys med hakket persille ved servering.

 
Tips: Server chasseur sauce til stegt kød og fjerkræ samt vildt.

 
INFO: Sauce chasseur, nogle gange kaldet "jægersauce", er en enkel eller sammensat brun sauce, der bruges i det franske køkken. Det fremstilles typisk ved hjælp af demi-glace eller en espagnolsauce som base og indeholder ofte svampe og skalotteløg. Det kan også omfatte tomater og en finish af fines herbes.


Jægersauce - Chasseursauce 
Navnet chasseur stammer fra det franske ord for "jæger", der henviser til de traditionelle retter med vildt, kanin, vildænder og andet vildtkød. Traditionelt plukkede jægerne, mens de vendte tilbage fra jagten, de svampe, som de efterfølgende ville bruge til deres forberedelse af sauce chasseur.

 
Chasseur menes at være opfundet af Philippe de Mornay, som også krediteres opfindelsen af Mornay-Sauce, Béchamel, Sauce-Lyonnaise og Sauce Porto.

 
Se alle de bedste opskrifter med Sauce

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her