Logo

Julestrudel, østrigsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julestrudel, østrigsk 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 40 min. Skal hvile: ca ½ time. Bagetid: ca ½ time. Svær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Julestrudel, østrigsk:
Dej:
15 g smør
¾ dl vand
½ æg
et par dråber vineddike
180 g hvedemel (ca 3 dl)
¼ tsk salt

 
Fyld:
200 g kvark
2 æggeblommer
130 g sukker (ca 1½ dl)
reven skal af 1 usprøjtet citron
60 g rosiner (ca 1 dl)
50 g valnøddekerner

 
Til pensling og drys:
40 g smør
3 spsk rasp
2 spsk flormelis
*
Sådan laves Julestrudel, østrigsk
Dej:
1. Smelt smørret og bland det med det kolde vand.
Tilsæt sammenpisket æg og eddike.
Bland hvedemel og salt i et dejfad, lav en fordybning i midten og hæld æggeblandingen heri.

 
2. Rør dejen sammen. Ælt den smidig på et letmelet bord i 10 min.
Ælt, til dejen er elastisk.
Form den til en kugle og lad den hvile under en stor omvendt skål i ½ time.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
Fyld:
3. Rør kvarken til en jævn masse med æggeblommer, sukker, reven citronskal og rosiner.
Hak valnødderne og rør også dem i.

 
4. Rul dejen ud på et melet bord.
Den skal rulles papirtynd og måle ca 55x35 cm.
Pensl overfladen med ca 20 g smeltet smør og drys halvdelen af raspen oven på.

 
5. Fordel fyldet på dejen, så ca 1 cm er fri hele vejen rundt.
Rul dejen på den lange led til en roulade, fold enderne ind under den og læg den forsigtigt, og med sammenføjningen nedad, på en smurt, meldrysset bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.

 
6. Pensl kagen med resten af det smeltede smør, drys med den resterende rasp og bag den midt i ovnen i ca ½ time, til den er gylden og sprød.

 
7. Server kagen varm, lun eller kold, drysset med sigtet flormelis.

 
Tips: Strudel stammer fra det Østrig/Ungarske køkken og laves med mange varianter af fyld, fx: æbler og rosiner, syltede kirsebær med hakkede mandler eller abrikosmos.

 
Se alle de bedste opskrifter med Jul

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.354 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her