Logo

Koldhævde flutes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldhævde flutes

 
Oui. Merci. Her får du opskriften på perfekte flutes / baguettes præcis, som du kan købe dem i Paris. Perfekt som tilbehør til fx tapas, frokost eller en varm suppe.
Disse koldhævede flutes (se INFO nederst) tager tid at lave, da det skal hæve i 12-14 timer. Men så smager de til gengæld lækkert.
Tilberedningstiden for koldhævede flutes er 15 timer. Heraf er arbejdstiden ca 25 min.
6 flutes af 300 g.

 
# Ingredienser til koldhævede flutes:
Fordej:
15 g gær (¼ pakke)
1 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
3 dl hvedemel (175 g)

 
Resterende brøddej:
5 dl vand
1 kg hvedemel (ca 16 dl)
10 g smør (2 tsk) (kan undlades)
*
Sådan laver du koldhævede flutes
Rør ingredienserne til fordejen sammen idet gæren først opløses i vandet.
Sæt fordejen tildækket i køleskab ca. 12 timer.

 
Tilsæt resterende vand og ca. ¾ hvedemel.
Ælt en dej evt. under tilsætning af mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur.
 
Form 6 flutes ca. 25-30 cm lange.
Læg dem på bageplade med bagepapir.
Lad flutene efterhæve ca. 45 min.
Skær skrå snit i flutene med en skarp kniv.
Bag midt i ovn ved 225 °C ca. 15 min.
Sprøjt brødene med lidt vand (fx med en vandforstøver) når de sættes i ovnen.
Bag til de er gyldne og lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.
Pensl evt. med smeltet smør mens de endnu er varme.
Og så er dine koldhævede flutes klar til at blive spist.

 
Tips til koldhævede flutes
Der bliver seks flutes af opskriften. Hvis du vil have færre flutes kan du eventuelt lave en mindre portion dej.
Flutene kan bruges til flere forskellige retter.
Prøv disse flutes til fx supper. Du finder opskriften på en lækker tomatsuppe her.
Eller hvis vil prøve en anden type flutes, så prøv opskriften på vores lækre krydderurteflutes.
Du finder opskriften på krydderurteflutes her.

 
Brødet tager lidt lang tid at lave, da de jo skal koldhæve i ca 12 timer. Du skal naturligvis vide i god til, at du vil lave flutes men de smager til gængæld himmelsk.
Velbekomme, og god fornøjelse med flutes, koldhævet.

 
INFO: I Danmark bruges ofte betegnelsen flute 'fløjte' om baguette. En baguette (fransk for "pinde") er en type aflange lyse hvedebrød der stammer fra Frankrig. Baguettes er typisk fem eller seks centimeter bred og tre eller fire centimeter høje og omkring 65 cm lange, men de kan være op til en meter lange.
Korte baguettes bruges ofte til sandwich. Ordet baguette blev ikke brugt før 1920.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her