Logo

Oksekødsgryde Marseille - Boeuf en daube à la marseillaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekødsgryde Marseille - Boeuf en daube à la marseillaise

 
Simret kød i sauce er en af vinterens delikatesser, og denne gryderet er et eksempel. Let og hurtig at lave: et par minutter til at forberede grønsagerne til marinering. Resten sker af sig selv i gryden, hvor kødet og ingredienserne koges stille; Boeuf en daube à la marseillaise.

 
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Skal trække: 8-10 timer. Stegetid: 1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4-6 personer.

 
# Ingredienser til Oksekødsgryde Marseille
1 kg okseinderlår eller -klump

 
Marinade:
½ l rødvin
½ dl cognac
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
5 peberkorn
1 lille stykke skal af usprøjtet citron
1 kvist timian
1 laurbærblad
Til stegning: 50 g smør eller 3-4 spsk olie
Endvidere:
4 gulerødder
3 løg
1-2 fed hvidløg
3-4 spsk konc. tomatpuré
1 laurbærblad
3-4 salvieblade eller 1 tsk tørret salvie
salt og peber
*
Sådan laves Oksekødsgryde Marseille
1. Skær kødet i ca 3 cm store terninger.

 
Marinade:
2. Bland rødvin og cognac i en stor skål, der kan rumme kødet.
Pil løgene, skræl de 2 gulerødder og skær dem i tynde skiver.
Kom dem i vinen sammen med krydderierne og et lille stykke citronskal.

 
3. Læg kødet i marinaden og lad det trække tildækket på et koldt sted 8-10 timer, gerne natten over. Vend et par gange.

 
4. Skræl resten af gulerødderne og skær dem i små tern eller skiver.
Pil løg og hvidløgsfed og del dem i mindre stykker.

 
5. Tag kødstykkerne op af marinaden og tryk dem let tørre.
Si marinaden og kassér de marinerede grønsager.

 
Oksekødsgryde:
6. Smelt smørret i en stegegryde og brun kødstykkerne på alle sider.
Hæld den siede marinade ved og tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, tomatpuré, laurbærblad og krydderier.
Lad retten snurre under låg for svag varme, til kødet er mørt, ca 1½ time.

 
7. Fjern laurbærbladet, smag til med salt og peber og server retten dampende varm direkte fra gryden.


Tips: Retten kan serveres med Kartoffelmos, løse ris eller Landbrød. 


Saucen kan eventuelt jævnes med en smørbolle: 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel gnedet sammen og pisket i den kogende ret.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Okse

 
INFO: Marseillaisen er den franske nationalsang. Den blev digtet og komponeret i Strasbourg natten mellem 24. og 25. april 1792 af den franske ingeniør og officer Claude Joseph Rouget de Lisle som reaktion på den østrigske krigserklæring mod Frankrig.
Marseille er Frankrigs næststørste by. Byen har 861.635 indbyggere (2015). Marseille grundlagdes af grækere fra Phokis i Lilleasien cirka år 600 f. Kr. Siden har byen oplevet såvel op- som nedture.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her