Logo

Oksekødsgryde Provence - Boeuf en daube à la provençale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekødsgryde Provence - Boeuf en daube à la provençale 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time. Kogetid, marinade: 15 min. Marinering: mindst 8-10 timer. Ovntid: ca 2¾ time. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (5-6 personer)

 
# Ingredienser til Oksekødsgryde Provence
1 kg oksekød (inderlår, klump eller tykkam)
5-6 skiver (ca 200 g) stribet flæsk (evt. letsaltet) eller letrøget bacon

 
Marinade:
1½ dl rødvin
1 dl olie
1 stængel blegselleri
1 gulerod
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
3-4 kviste timian
5 hele peberkorn
salt

 
Endvidere:
4 gulerødder
3 fed hvidløg
4 tomater (evt. fra dåse)
150 g sorte oliven uden sten
3-4 kviste timian
salt og peber
Gryde med varmesikre ører / håndtag
*
Sådan laves Oksekødsgryde Provence
Marinade:
1. Skær blegsellerien og den skrællede gulerod i skiver.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
Varm olien i en gryde og lad grønsagerne simre heri et par min.
Tilsæt rødvin, timian og peberkorn, krydr med lidt salt.
Lad marinaden simre svagt under låg i ca 15 min. Lad den blive kold.

 
2. Hæld den kolde marinade over kødet og lad det trække tildækket heri på et køligt sted i 8-10 timer. Vend det af og til.

 
Oksekødsgryde:
3. Tag kødet op af marinaden og læg det i en gryde med varmesikre øren, der netop rummer det.
Si marinaden over kødet.
Sæt ovnen på 160 °C.

 
4. Skræl de 4 gulerødder og skær dem i skiver.
Pil og hak hvidløgsfeddene.
Anbring gulerødder, hvidløg og timiankviste omkring kødet, læg skiverne af flæsk eller bacon øverst og dæk gryden med tætsluttende låg.
Sæt gryden i ovnen ca 2 timer.

 
5. Skold og flå tomaterne og del dem i kvarte.
Dåsetomater skal blot dryppe af.
Kom tomater og oliven i gryden til kødet og læg atter låg på.
Lad retten stege færdig i ovnen i yderligere 30-40 min.

 
6. Skær kødet i pæne skiver og anret dem sammen med flæsket (baconen) på et varmt fad.
Kom lidt af saucen og gulerødderne ved og server resten til.

 
Tips: Kartofler, råstegte eller Kartoffelmos er godt tilbehør.
Eller server retten med godt brød, fx Landbrød eller Bondebrød, fransk.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Okse

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her