Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 15 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Tunfiskebøf, provençalsk
600 g frisk tunfiskefilet
2 spsk hvedemel
salt og peber -
2 spsk olie
2 løg
6 tomater
2 dl tør hvidvin
Krydderurtebuket:
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 stilke persille
estragon eller persille, friskhakket
*
Sådan laves Tunfiskebøf, provençalsk
1. Skyl og tør fiskestykket og skær det i fire skiver.
Bland mel, salt og peber og vend fiskeskiverne heri.
Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Skold og flå tomaterne, fjern kerner og stilkefæste og del
dem et par gange.
Bind en krydderurtebuket af timian, laurbær og persille.
2. Varm olien på en pande og brun »bøfferne« kort på begge
sider.
Tag dem op og steg løgskiverne klare.
Tilsæt tomatkødet, lad det snurre et par min. og hæld
hvidvinen ved.
Lad saucen koge lidt ind, så alkoholen fordamper og smagen
koncentreres.
Læg fiskestykkerne tilbage sammen med krydderurtebuketten.
3. Lad fisken stege 5 min. på hver side.
Tag krydderurtebuketten op og smag saucen til med salt og
peber.
Drys friskhakket estragon eller persille over og server,
gerne direkte fra panden, eller i et opvarmet, halvdybt fad.
Tips: Spis Ris, løse eller Kartofler, kogte til.
Fisken kan også steges i et helt stykke, beregn da
stegetiden til ca ½ time med 5 min.s tildækket hviletid.
Flåede tomater fra dåse kan bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Tun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------