 
 
   
Sursød sauce var en af de første kinesiske saucer, der blev indført i vestlige køkkener, og den er stadig en af de mest populære. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
2 stilke bladselleri 
1 gulerod 
1 grøn peberfrugt, udkernet 
75 g sukkerærter 
2 spsk vegetabilsk olie 
2 fed hvidløg, pressede 
8 babymajs 
125 g bønnespirer 
450 g tofu, skåret i tern 
ris eller nudler, tilbehør 
SAUCE 
2 spsk farin 
2 spsk vineddike 
2¼ dl grønsagsbouillon 
1 tsk tomatpuré 
1 spsk Maizena 
 
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres bladselleri i skiver, gulerod i
tynde stave, peberfrugten i tern, og sukkerærter halveres på skrå. 
 
2. Varm olien i en forvarmet wok, til den er næsten rygende.
Dæmp varmen en smule, tilsæt hvidløg, selleri, gulerod,
peberfrugt, sukkerærter og babymajs og lynsteg i 3-4 min. 
 
3. Tilsæt bønnespirer og tofu og svits 2 min under omrøring.
 
4. Sauce: Rør farin, vineddike, bouillon, tomatpuré og Maizena
godt sammen. 
Rør den i wokken, bring den i kog og kog under omrøring, til saucen er jævnet
og klar. 
Kog yderligere 1 minut. Serveres med ris eller nudler. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 205. Sukker 12 g. Proteiner 11 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 
 
 
 


Kokkens tip
Pas på, at tofu-stykkerne ikke går i stykker, når der røres.
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.