Logo

Cheesecake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cheesecake

 
Cheesecake er, som navnet antyder, en bagt ostekage. Cheesecaken er ganske nem at lave og perfekt som dessert eller lækker til kaffen.
Til 12 personer. Tilberedningstiden for cheesekage er 2 timer. Heraf er arbejdstiden 45 minutter.

 
# Ingredienser til cheesecake:
100 g smør
200 g hvedemel (3½ dl)
85 g sukker (1 dl)
1 æg

 
Fyld:
3 æggeblommer
200 g sukker (2½ dl)
500 g flødeost naturel (60%)
500 g cremefraiche 18%
3 spsk majsstivelse (Maizena®)
1 stang vanilje
½ citron
120 g rosiner (2 dl)
3 æggehvider
*

 
Sådan laver man cheesecake:
Dej: Start med at skære det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet, evt. i en foodprocessor.
Tilsæt herefter sukker.
Saml nu dejen med 1 æg og tryk den sammen uden at ælte den.
Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst en halv time.
Efter den halve time rulles dejen ud og beklæd en smurt springform (22 cm i diameter) med den.

 
Fyld: Pisk med elmikser æggeblommer og sukker, til det bliver hvidt og skummende, ca. 5-10 min.
Tilsæt så flødeosten lidt ad gangen og pisk til massen er ensartet.
Bland herefter cremefraiche og majsstivelse i sammen med kornene af vaniljestangen.
Tilsæt revet skal og saft af citron samt rosiner.
Vend stift piskede æggehvider i. Hæld massen i formen med dejen.
Bages lysebrun og næsten stiv midt i ovn ved 200 °C i ca. 1 time.
Du kan stikke en kødnål eller en lille spids kniv i midten af kagen, for at se om den er færdig. Hænger der dej på, skal kagen bage videre.
Lad kagen køle helt af i køleskab nogle timer før servering.
Og så er din cheesecake klar til servering.

 
Tips til cheesecake
Denne cheesecake er dejlig lækker og cremet. Kagen er perfekt som dessert til en festlig begivenhed eller som lidt lækkert til eftermiddagskaffen eller teen.

 
Vi vil varmt anbefale dig, at servere denne cheesecake med frisk frugt som tilbehør. Prøv for eksempel at servere kagen med solbær, jordbær eller fersken.

 
Og husk at lave cheesecaken i god tid inden brug, da den jo skal køle meget i køleskabet inden den serveres.

 
Hvis du er blevet inspireret til at lave flere kage med ostefyld, har vi flere spændende opskrifter her hos kogebog.dk. Prøv for eksempel opskriften på vores simple men lækre flødeostekage med gelé. Du kan finde opskriften på flødeostekagen her.

 
Eller du kan give dig i kast med en af vores mange andre spændende kager.
Vi er store fans af sachertærte, som laves med mørk chokolade.
Du kan finde opskriften på sachertærte her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din cheesecake.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 12.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her