Logo

Kage med kokos og krydderier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kage med kokos og krydderier 

 
Bag en fløjlsagtig eksotisk skærekage med kokos og 5 skønne krydderier. En nem og imponerende flot hjemmebag. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.
Giver en 3-lags kage

 
# Ingredienser
stødt melis
350 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
¾ tsk tvekulsurt natron
½ tsk salt
1½ tsk stødt kanel
1 knivspids stødt nelliker
1 knivspids stødt muskatnød
1 knivspids stødt allehånde
1 knivspids stødt kardemomme
115 g smør, blødgjort
100 g brun farin
4 æg
1 tsk vanila
3¾ dl fløde
6 cl sirup
230 g revet kokosnød
250 g appelsinmarmelade
Flødeagtig Appelsinglasur (se nedenfor)
Kandiserede Appelsinroser (se nederst) og ristet kokos til pynt

 
Tips: For at riste kokos, spredes det jævnt på en bageplade.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i 8 til 10 min eller indtil det er gyldenbrunt.

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør tre runde kageforme på 20 cm med smør; strø med lidt stødt melis for at dække bunden og siderne.

 
2. Bland mel, bagepulver, tvekulsurt natron, salt og krydderier i en skål; sæt til side.

 
3. Pisk smør i en stor skål med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er flødeagtigt.

 
4. Tilsæt 100 g stødt melis og brun farin; piskes indtil det er let og luftigt.

 
5. Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk godt. Tilsæt vanilla under omrøring.

 
6. Bland fløde og sirup i en lille skål.
Tilsæt melblandingen i æggeblandingen skiftevis med sirupsblandingen, pisk godt imellem hver tilsætning.

 
7. Tilsæt den revne kokosnød under omrøring; hæld blandingen over i kageformene.

 
8. Bages 20 min eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i midten af kagen.
Afkøl lagene i formene på en bagerist i 10 min.
Kagernes kanter løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Læg kageristen ovenpå kagerne.
Vend kagerne om så kageristen er på bunden.
Ryst forsigtigt så kagerne kan komme ud af formene.
Gentages med de andre kagelag. Lagene afkøles fuldstændigt.

 
9. Børst forsigtigt løse krummer af kagernes overside og sider med en kagepensel eller hænder.

 
10. For at samle lagene, smøres to kagelag med marmelade; kagerne stables på en kagetallerken. Pynt med et tredie lag.

 
11. Tilbered den Flødeagtige Appelsinglasur.

 
Flødeagtig Appelsinglasur
#
1 pakke (90 g) flødeost, blødgjort
265 g siet flormelis
Et par dråber appelsinsaft eller essens
Mælk (valgfrit)
*
1. Pisk flødeost i en stor skål indtil det er flødeagtigt.
Tilsæt gradvis flormelis og pisk indtil det er let og luftigt.
Tilsæt appelsinsaft.

 
2. Hvis det er nødvendigt, tilsættes 1 tsk mælk ad gangen for at få en tyndere konsistens.

 
Kandiseret Appelsinrose
#
200 g stødt melis
25 cl vand
1 appelsin
*
1. Bland sukker og vand i en mellemstor gyde.
Bring til kogepunktet ved mellemhøj varme, rør af og til.

 
2. I mellemtiden skrælles appelsinen med en skarp kniv og der lades så meget hinde være som muligt.

 
3. Rul forsigtigt skrællen, begynd fra den ene korte ende; sættes fast med en træpind.

 
4. Lægges på en hulske; Læg den ned i den varme sukkersirup.

 
5. Skru ned for varmen; lad det simre 5 til 10 min eller indtil appelsinens skal bliver gennemsigtig. Tages op af siruppen; lægges på et stykke bagepapir på en tallerken indtil den er afkølet.
Fjern træpinden.


Kage med kokos og krydderier 
Trin 4. Sådan piskes sukkeret indtil det er let og luftigt.


Kage med kokos og krydderier 

Trin 6. Sådan tilsættes sirupsblandingen.


Kage med kokos og krydderier 

Trin 7. Sådan røres kokosnødden i.


Kage med kokos og krydderier 

Trin 10. Sådan spredes der marmelade på lagene.


Kage med kokos og krydderier 

Kandiseret Appelsinrose: Trin 2. Sådan skrælles appelsinen.


Kage med kokos og krydderier 

Kandiseret Appelsinrose: Trin 4. Sådan lægges rosen i den varme sukkersirup.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her