Logo

Schweizisk gulerodskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Schweizisk gulerodskage 

 
Gulerødderne gør kagen saftig, citronen gør den frisk og mandler og kanel giver kagen en speciel, anderledes og mild smag. Den er lige til at putte i munden
Dæk kagen med chokolade, hvis du vil have den mindre sød.
Forberedelse 1 time. Bagning 50 min. 12-14 stk.


# Ingredienser
4 gulerødder
reven skal cif 1 citron
3 spsk friskpresset citronsaft
5 æg
2 spsk koldt vand
1 dl sukker
2 spsk vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk kanel
300 g malede mandler
2/3 dl hvedemel
1/3 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver


GLASUR:
2½ dl flormelis
½ æggehvide
1-2 tsk vand eller citronsaft
marcipan og frugtfarve til garnering
 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C. Skræl og riv gulerødderne.
Bland dem med citronskal og citronsaft.
Del æggene i blommer og hvider og bland hviderne
med 2 spsk koldt vand.
Pisk æggehviderne til skum.
Pisk sukker, vaniljesukker, salt og kanel med æggehviderne.

 
2. Rør æggeblommerne en ad gangen i æggehviderne.
Vend derefter gulerødderne i lidt ad gangen.
Bland mandler, mel, kartoffelmel og bagepulver.
Vend forsigtigt melblandingen i dejen.

 
3. Smør en springform (26 cm i diameter) med fedtstof.
Beklæd bunden med bagepapir.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Bag i ovnen ca. 50 min.
Lad kagen hvile 10 min, inden du fjerner ringen på
formen.
Garner som anvist under Tips.

 
Schweizisk gulerodskage:
Energi pr. stk.: Kcal 278 = kJ 1167
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 14 g (45%) Fibre 2 g

 
Tips


Schweizisk gulerodskage 

Glasur. rør æggehvide og flormelis sammen med 1-2 tsk vand
eller appelsinsaft. Glasuren må ikke blive for tynd.
Lad kagen blive helt kold inden du lægger glasuren på.



Schweizisk gulerodskage

Garnering: Tag 25 g hvid marcipan og lidt frugtfarve
og lav små gulerødder. Garner kagen med gulerødderne.

 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her