Logo

Sienakage - Panforte di Siena

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sienakage - Panforte di Siena 

 
Panforte er en konfektkage fra Siena i Italien med tørret frugt og nødder. Nydes som dessert med en kop espresso eller en stærk kop kaffe.
Kage Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
4 personer. Rund bageform: 22-24 cm med lige sider.

 
# Ingredienser til Sienakage - Panforte di Siena
150 g mandler (3 dl)
50 g valnøddekerner (1 dl)
100 g hasselnøddekerner (2 dl)
50 g syltet appelsinskal
50 g tørrede dadler
50 g tørrede figner
2 spsk kakaopulver
1 spsk hvedemel
1 tsk kanel
½ tsk nelliker
¼ tsk peber
lidt reven muskat
100 g (akacie)honning
150 g sukker (1¾ dl)
1 æggehvide
1-2 spsk flormelis
Bagepapir
*
Sådan laves Sienakage - Panforte di Siena
1. Sæt ovnen på 200 °C. Kom mandler, valnøddekerner og hasselnøddekerner i en bradepande og rist dem i ovnen ca 15 min.
Afkøl mandlerne og nødderne og hak dem groft.
Dæmp ovnvarmen til 175 °C.

 
2. Skær figner, dadler og appelsinskal i strimler.

 
3. Bland mandler, nødder, figner, dadler, og appelsinskal i en skål.
Tilsæt kakaopulver, hvedemel og krydderier og bland det hele godt.

 
4. Kom honningen i en skål og sæt den i en gryde over varmt vandbad, se Bain-marie.
Tilsæt sukkeret og rør hele tiden, til sukkeret er smeltet, det må ikke koge.

 
5. Tag skålen fra varmen og hæld sukkerblandingen i frugt og nødder.
Tilsæt æggehviden og rør dejen sammen.
Den skal være ret fast.

 
5. Beklæd bageformen med bagepapir og fordel dejen i formen.
Sæt den i ovnen på nederste rille ca 40 min., til kagen er tør.

 
6. Lad kagen svale på en bagerist, tag først papiret af, når kagen er helt kold.
Drys med fint sigtet flormelis.

 
Tips: Lidt kanel kan drysses på kagen sammen med flormelis, eller den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
I Siena bages panforte til jul. Den skæres i tynde skiver med en skarp kniv og serveres til kaffe.
Kagen skal være tør og lidt sej med en kraftig krydret smag.
Kagen kan opbevares i en lufttæt kagedåse ca 1 måned.

 

Se alle de bedste opskrifter med kager/tærter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her