Logo

Valnøddemakron med marinerede kiwifrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddemakron med marinerede kiwifrugter 

 
Dessert. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 25 min. Skal trÌkke: mindst 60 min. SvÌr at lave. Høj pris.

 
# Ingredienser til Valnøddemakron med marinerede kiwifrugter
Bund:
50 g valnøddekerner (1 dl)
4 ĂŚggehvider
125 g sukker (11/4 dl)
50 g mørk, letbitter chokolade
smør og rasp til formen

 
Fyld:
70 g sukker (3/4 dl)
50 g valnøddekerner (1 dl)
3 dl piskefløde

 
Marinerede kiwifrugter:
5 kiwifrugter
1 lille stk. frisk ingefĂŚrrod
2½ dl vand
125 g sukker (1Âź dl)
Springform: 22-24 cm
Bund:
*
Südan laves Valnøddemakron med marinerede kiwifrugter
1. SÌt ovnen pü 175 °C.
Hak valnøddekerner og chokolade fint.
Pisk hviderne stive og pisk sukkeret i.
Vend nødder og chokolade i hviderne, sørg for, at det er godt blandet.

 
2. Smør formen godt og drys den med et tyndt lag rasp.
Fordel dejen i formen.
Bag bunden ca 25 min, til den er hĂŚvet og gylden.
Lad bunden svale lidt, utildÌkket, pü en bagerist, før formen løsnes og fjernes.

 
Fyld:
3. Smelt sukkeret let gyldent pĂĽ en stegepande.
TilsÌt valnødderne og bland dem med sukkeret.
Lad panden stü et par min. pü svagt blus, men pas pü, at sukkeret ikke bliver for mørkt.
HÌld nøddeblandingen pü et stykke bagepapir eller pü en oliepenslet bageplade.
Lad nougaten svale.

 
4. Hak de karamelliserede valnødder fint med en skarp tung kniv.
Pisk fløden stiv.
Vend nødderne i flødeskummet, gem et par spsk nødder til pynt.

 
5. Fordel nøddeskummer pü bunden. Stil kagen svalt mindst 1 time.

 
Marinerede kiwifrugter:
6. SkrĂŚl kiwifrugterne, skĂŚr dem i skiver og lĂŚg dem i en skĂĽl.
SkrĂŚl ingefĂŚren og skĂŚr den i fine strimler.

 
7. Bland vand, sukker og ingefĂŚr i en gryde og lad det koge svagt ca 20 min.
Lad sukkerlagen svale, før den hÌldes over kiwiskiverne.

 
8. Drys resten af de karamelliserede valnødder over kagen.
SkĂŚr kagen i portionsstykker og server de marinerede kiwifrugter til.

 
Tips: Kiwifrugterne kan smages til med lidt grenadine (granat-Ìblelikør) eller kirsebÌrlikør.
50 g halve valnøddekerner kogt gyldenbrune i sukker kan serveres til kagen sammen med kiwiskiverne.

 

Se alle de bedste opskrifter med Valnød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?





ForeslĂĽ nyt svar
Effektiv reklame - klik her