Overrask
med spændende smagsoplevelser med årstidens råvarer og lokale kvalitetsprodukter.
Prøv Lumskebugtens opskrift på et lækkert frugtbrød.
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 45 min. Fryse-egnet. 1 kage
#
Ingredienser til Frugtbrød:
175
g blødt smør
130
g sukker
4 æg
2 spsk
rom
175
g hvedemel
½ tsk
bagepulver
1 tsk
salt
½ stang
vanilje
½
økologisk citron
100
g tørret frugt (abrikoser, dadler, svesker)
50
g valnøddekerner
50
g hasselnøddekerner
35
g rosiner
*
Sådan
laver du Frugtbrød:
Pisk
smørret skummende med halvdelen af sukkeret.
Del
æggene i blommer og hvider.
Rør
æggeblommerne i smørret én ad gangen sammen med rom.
Sigt
melet sammen med bagepulver og tilsæt salt.
Rør
det i dejen sammen med kornene af en halv vaniljestang og fintrevet skal af den
halve citron.
Hak
de tørrede frugter og nødder og rør dem i dejen sammen med rosiner.
Pisk
æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend i dejen.
Fyld
dejen i en smurt brødform (1½ liter) og bag kagen i ca. 45 min. ved 160 °C.
Tjek
om kagen er gennembagt og vend den ud på en rist til afkøling.
Server
kagen i skiver til en kop te eller kaffe eller som tilbehør til en god ost -
evt. ristet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD