Logo

Rismelskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rismelskage 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Rismelskage
250 g rismel (knap 4 dl)
175 g smør
150 g sukker (ca 1¾ dl)
3 æg
1 usprøjtet citron
1 tsk bagepulver
smør til formen
Sandkageform: 1 l
*
Sådan laves Rismelskage
1. Sæt ovnen på 180 °C.

 
2. Rør smør og sukker grundigt sammen.
Del æggene i blomme og hvide og rør æggeblommerne enkeltvis i smør-sukker blandingen.
Rør godt imellem hver æggeblomme.

 
3. Skyl og tør citronen og riv skallen fint.
Pres saften og kom citronskal og -saft i dejen.

 
4. Bland rismel og bagepulver og rør det i dejen.

 
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

 
6. Smør en form og hæld dejen i.
Bag kagen på ovnens nederste rille i ca 5 kvarter.
Stik i kagen med en strikkepind: hænger der intet ved, er kagen færdig.

 
7. Lad kagen køle lidt af i formen, før den forsigtigt tages ud og afkøler helt på bagerist.

 
Tips: Appelsinsaft og -skal kan erstatte citron.
Dejen kan tilsættes 1 dl rosiner.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rismel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her