Logo

Bovbladsteg Orange

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bovbladsteg Orange 

 
Bovbladet fra grisen er et magert og fint stykke kød, som ofte sælges til en rimelig pris. Hold øje med tilbuddene og server denne gode steg, som her med citrussmag!

Tid: 1¾ time, heraf 1½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.

 
# Ingredienser
1¼ kg bovbladsteg
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1-1½ dl juice af grapefrugt eller appelsin
1 strimlet porre

 
* Fremgangsmåde
1. Gnid bovbladstegen med salt og sort peber.

 
2. Læg stegen i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Stik et kødtermometer ind, så spidsen kommer midt i den tykkeste del af stegen.
Hele røret skal helst være inde i kødet.

 
3. Sæt stegen i en 175° varm ovn.

 
4. Efter  1 time i ovnen hældes juicen ved stegen og den strimlede porre fordeles rundt om.

 
5. Fortsæt stegningen til termometret viser 80 °C.
Det tager i alt 1 time og 30 min.

 
6. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile 10 min under folie.

 
7. Hæld sky og porre i en gryde og hold det varmt.

 
8. Skær kødet ud.
Server bovbladstegen med kogte kartofler og porreskyen.
Giv gerne en salat til.

 
Tips: Du kan tilberede nakkefilet på samme måde som anvist ovenfor.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her