En lækker og anderledes kombination - mørt kyllingekød sammen med papaya, ananas og banan - en garanteret succes.
• De fleste eksotiske frugter indeholder et enzym, som nedbryder
protein og fremmer fordøjelsen.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner.
#Ingredienser
1 kylling, 1,2 kg
1 tsk salt
150 g frosne grønsager i tern
1 laurbærblad
1 kryddernellike
1 frisk ananas (150 g frugtkød)
1 frisk papaya eller 150 g konserveret
1 banan
1 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1 spsk fløde
1 tsk karry
salt og hvid peber
* Tilberedning
1. Del kyllingen i fire dele.
Bring 5 dl vand i kog med salt, grønsagstern, laurbærblad og
nellike.
2. Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og kog ved svag varme.
Vend kyllingestykkerne efter 10 min.
Tag kyllingen op af bouillonen efter 25 min og lad den svale
af.
3. Skræl ananassen og fjern midterstokken.
Skær frugtkødet i tern og vej 150 g af.
Halver papayaen og fjern stenen.
Skræl frugten og skær frugtkødet i tern.
Skræl bananen og skær den i skiver.
4. Pil kyllingekødet fra benene og skær det i strimler.
Si bouillonen.
5. Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og karry.
Spæd med bouillonen, bring det i kog og lad det simre 6-8 min.
Tilsæt ananas og papaya og kog yderligere 2 min.
Tilsæt banan og kyllingekød og varm igennem.
Rør fløden i og smag til med karry, salt og peber.
Server med ris.
Tips:
Ananas, papaya og kiwi indeholder et enzym som spalter
æggehvidestoffer, hvilket bl.a. forhindrer saucer i at jævne.
Samme enzym giver en bitter smag, når frugterne i frisk
tilstand blandes med mælkeprodukter.
Men enzymet ødelægges ved en opvarmning til 50-70 °C.
For at vi kan få glæde af enzymet, bør frugten serveres
frisk som forret, dessert eller som tilbehør.
Kylling med eksotisk frugt:
Pr. portion: Energi: Kcal 470 = kj 1974
Kulhydrat 16 g Protein 34 g Fedt 30 g (57%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.