Logo

Ragout fra Lyon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ragout fra Lyon 

 
Lyon står for kompromisløst køkken. Du kan kun lave dejlig mad med denne blanding. Det er ikke svært at lave ragout. Opskriften er nem og smager godt.
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 portion: kan udvides til flere.

 
# Ingredienser
150 g lyonpølse (evt skinkepølse)
½ spsk smør
½ lille løg
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
½ lille ds majs
½ lille glas champignon
½ spsk tomatpuré
½ spsk hvedemel
¾ dl rødvin
¾ dl bouillon
½ tsk merian
1 knsp cayennepeber
salt og friskkværnet peber
evt. sukker
½ tsk karry
½ tsk paprika
50 g cremefraiche
fintklippet purløg

 
* Tilberedning
Skær pølsen i tynde skiver.
Smelt smørret på en stor pande og steg pølseskiverne i det varme fedtstof.
Skær løget i skiver og de to peberfrugter i strimler.
Steg løg og peberfrugter med på panden.
Lad majs og champignoner dryppe godt af og kom dem ved.
Rør tomatpure i, drys mel over og hæld rødvin ved.
Spæd med bouillon.
Smag til med merian, cayenne, salt, peber, sukker, karry og paprika.
Lad retten simre under låg ved middel varme i 5-10 min.
Tag panden af varmen og rør cremefraiche i.
Smag evt. retten yderligere til og drys med fintklippet purløg ved serveringen.

 
INFO: Ragout er en type sammenkogt madret af kødstykker, fjerkræ eller vildt og grønsager i tern i en sædvanligvis cremet sauce. Udtrykket er lånt fra det tilsvarende franske ragoût i det 17. århundrede.


Ragout fra Lyon 
Lyon pølse har eksisteret i Lyon i flere årtusinder, men den opskrift, der oftest omtales med denne formel i dag, dateres tilbage til 1830'erne. Den bestod oprindeligt af flere kød ud over magert svinekød, især æsel (op til en fjerdedel), men dette er blevet erstattet over tid med hest eller oksekød. Denne pølse bruger derfor fortrinsvis magert kød (hvilket giver den sin karakteristiske mørke farve), finhakket, blandet med store terninger hårdt fedt fra svinekød. Det tilsættes generelt store korn af sort peber, malet hvid peber, hvidløg, nogle krydderier (muskatnød, muskatblomst), naturlige mælkesyrefermenter og rødvin fra regionen. Alt er præget i naturlig kappe (svinekødspindler) dækket med naturlig salpeter og tørret i flere måneder for at give tilfredsstillende modning og optimal tørring.

 

Se de bedste opskrifter med Mad til 1

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller Børnekokke.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her