Logo

Fisk på kinesisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk på kinesisk vis 

Wokretter er perfekt mad - de tilberedes i en håndevending og smager altid lige herligt. På grund af den korte tilberedningstid bevarer grønsagerne vitaminerne.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

#Ingredienser

600 g fiskefileter, fx søtunge, rødtunge eller rødspætte

4 spsk friskpresset citronsaft

peber

200 g champignon

100 g bønnespirer, friske eller på dåse
1 bundt forårsløg eller ½ porre

2 fed hvidløg

2 dl grønsagsbouillon

2 spsk soya

6 spsk tør sherry

1 spsk balsamicoeddike

1 tsk sukker

2 spsk kartoffelmel

4 spsk jordnøddeolie

 
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne og skær dem i 3 cm store tern.
Dryp med citronsaft og krydr med peber.

 
2. Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
Skyl bønnespirerne.
Skyl forårsløg eller porre og skær i fine strimler, gem
lidt af det grønne til garnering.
Pil hvidløget.

 
3. Bland bouillon, soya, sherry, eddike, sukker og
1 spsk kartoffelmel godt.

 
4. Tør fileterne og drys dem med 1 spsk kartoffelmel.
Opvarm 2 spsk olie i wokken og brun fisken i ca. 2 min.
Tag fisken op og hold den varm.
Opvarm resten af olien og brun forårsløg, svampe og
bønnespirer i 3 min og pres til slut hvidløget i.

 
5. Hæld saucen over og læg fisken i.
Lad det simre i 2 min.
Smag til med peber og drys lidt af det grønne over som garnering.

 
Fisk på kinesisk vis:
Pr. portion: Energi: Kcal 285 = kj 1197
Kulhydrat 5 g Protein 28 g Fedt 17 g (54%) Fibre 2 g
• Fisk indeholder meget jod.

 
Tips:


Fisk på kinesisk vis 

Gem lidt af det grønne fra forårsløg eller porre.
Striml det fint og dekorer madretten med det.
Det ser både appetitligt og smukt ud.


Fisk på kinesisk vis 

I stedet for champignon kan du anvende shiitake-svampe.
Skær hatten på svampen i strimler.
Finthakket rød peber giver farve og vitaminer.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.014 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her