 
 
   
Hvide fisk, som søtunge eller rødspætte, er ideelle til
denne lækre ret. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 4 timer.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
3-4 små, kinesiske tørrede svampe 
300-350 g fiskefileter 
1 tsk salt 
½ æggehvide, let pisket 
1 tsk jævning (⅓ Maizena og ⅔
vand/sherry) 
6 dl vegetabilsk olie 
1 tsk finthakket, frisk ingefær 
2 forårsløg, finthakkede 
1 fed hvidløg, fint hakket 
½ lille, grøn peberfrugt, udkernet, skåret i små tern 
½ lille gulerod, i tynde skiver 
60 g bambusskud fra dåse, skyllede, afdryppede, skåret i
skiver 
½ tsk sukker 
1 spsk lys sojasauce 
1 tsk risvin eller tør sherry 
1 spsk chilisauce
2-3 spsk kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand 
nogle få dråber sesamolie 
 
* Tilberedning
1. Svampene udblødes i en skål med varmt vand i 30 min. 
Afdryppes på køkkenrulle. Gem vandet til bouillon eller
suppe. 
Klem væden ud af dem, kasser hårde stokke og skær hattene i
skiver. 
 
2. Skær fiskene i mindre stykker, læg dem i et lavt fad og
bland dem med 1 knsp salt, æggehvide og jævning. 
Vend fiskene, så de er godt dækkede. 
 
3. Varm olien i en forvarmet wok. 
Tilsæt fiskestykkerne og frituresteg dem i ca. 1 min. 
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på
køkkenrulle. 
 
4. Hæld olien ud, så der kun er en spiseskefuld tilbage i
wokken. 
Tilsæt ingefær, forårsløg og hvidløg for at give olien smag
et par sekunder, derefter tilsættes peberfrugt, gulerod og bambusskud. 
Svits under omrøring ca. 1 minut. 
 
5. Tilsæt sukker, sojasauce, vin, chilisauce, bouillon eller
vand samt resten af saltet. 
Bring det i kog. 
Tilsæt fiskestykkerne, rør dem forsigtigt sammen med saucen
og braiser 1 min. 
Stænkes med sesamolie og serveres. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 107. Sukker 2 g. Proteiner 17 g. Fedt 2 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
 
 
 


Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.