Logo

Grønsags-risotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsags-risotto 

Ris på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske sommergrønsager og parmesanost, bliver det endnu en specialitet at nyde. Ris er sunde. De indeholder både kulhydrat, mineraler, protein og vitaminer. Hurtigt let og lækkert

Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
5 dl brune ris (300 g)
1 stort løg
1 lille kålrabi
150 g broccolibuketter
2 tomater
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk groftkværnet peber
½ tsk gurkemeje
1 l grønsags bouillon
1 dl fløde 13%
100 g frosne haricots verts
1 spsk smør
2 dl parmesanost

 
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Skræl kålrabien og skær den i tern.
Skyl broccolien og del den i buketter. Skær tomaterne i tern.

 
2. Varm olien ved jævn varme i en gryde og svits løgene
sammen med salt, peber og gurkemeje, ca. 3 min.
Hæld risene i og brun dem sammen med løgene yderligere 3 min.

 
3. Hæld 5 dl af grønsagsbouillonen på og bring det i kog.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min.

 
4. Tilsæt yderligere 5 dl af bouillonen sammen med broccoli
og kålrabi.
Lad det koge uden låg ca. 20 min, rør rundt nu og da.
Tilsæt fløde, bønner og tomattern under omrøring og bring i kog.
Lad det koge til al væske er absorberet, ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.
Rør smør og parmesanost i lige før serveringen.

 
VARIATION
Risene får en ekstra god smag hvis gurkemejen erstattes med
¼ tsk safran.

 
Grønsags-risotto:
Pr. portion: Energi: Kcal 505 = kj 2121
Kulhydrat 61 g Protein 18 g Fedt 21 g (37%) Fibre 8 g

 
Tips:


Grønsags-risotto 

Du kan også koge risene i en saucepande.
Det kræver mere pasning og det kan også være 
svært at beregne den helt rigtige mængde væske.
Der skal røres i risene hele tiden og væsken
tilsættes lidt ad gangen.
Ny væske tilfører du først, når risene har
absorberet væsken, som allerede er i gryden.
Bliv ved med at tilføre væske, til risene er møre.
De færdige ris skal være fugtige og smidige i
konsistensen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.725 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her