Logo

Krydrede mexicanske ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede mexicanske ris 

Løg, peberfrugt og mild, grøn chili giver risene en herlig smag. Prøv denne opskrift og opdag, hvor godt og velsmagende det bliver. Denne ret er kolesterolfri.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
2½ dl ris arborio
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 tsk rapsolie
1 tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
6 dl hønsebouillon
1 glas (ca. 110 g) mild grøn chili
2 dråber Tabasco

 
TILBEHØR:
4 bløde tortillas à 20x20 cm
1 dåse (ca. 400 g) pintobønner
salt

 
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten og hak den fint.
Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og peberfrugt.
Steg under om- røring ved jævn varme i ca. 4 min.

 
2. Tilsæt gurkemeje og spidskommen og hæld bouillonen på.
Bring det i kog og tilsæt risene.
Skru ned til svag varme.
Lad risene koge under låg til al væsken er absorberet, ca. 20 min.
Tilsæt chili og tabasco.
Varm det igennem under omrøring.

 
3. Spul bønnerne i koldt vand og lad dem dryppe af.
Varm dem igennem i en gryde.
Krydr med salt. Fortsæt efter Tips.
Server med ekstra ris og bønner.

 
VARIATION
Mexicanske fyldte peberfrugter:
Rens og del 4 peberfrugter på langs.
Fyld en stegepande med 1 cm vand og læg peberfrugterne
i med den åbne side opad.
Bring vandet i kog og lad peberfrugterne simre under låg i 5 min.
Sæt ovnen på 175 °C.
Lad peberfrugterne dryppe af og fyld dem med ris.
Læg dem i et ovnfast fad og hæld 225 g tomatsauce over.
Dæk med alufolie og bag i ovnen 45 min.
Fjern folien og bag yderligere 15 min.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 341 = kj 1432
Kulhydrat 61 g Protein 13 g Fedt 5 g (13%) Fibre 11 g
• Rød peberfrugt tilfører C-vitamin.

 
Tips:


Krydrede mexicanske ris 

Læg ris og bønner i to rækker på tortillaen.
Fold den ene halvdel over og fold derefter kanterne ind.
Rul resten af tortillaen sammen.

 
Undlad at løfte på låget mens risene koger.
Dampen slipper da ud af gryden og temperaturen falder
og risene vil blive mindre luftige. Hvis vandet for hurtigt
koger væk, så tag gryden fra varmen og lad den stå med
låget på i ca 5 min.
Rør rundt i risene med en gaffel inden de skal serveres.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her