Logo

Schwarzwald kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Schwarzwald kage 

 
Schwarzwälder Kirschtorte bliver på dansk til Schwarzwälder kirsebærkage. Denne formidable kage har fået sit navn fra likøren, Schwarzwälder kirschwasser (også bedre kendt som kirsch), som originalt bliver produceret i Schwarzwald.
Giver en 3-lags kage

 
# Ingredienser
250 g + 2 spsk hvedemel
400 g stødt melis
105 g kakao
1½ tsk bagepulver
¾ tsk tvekulsurt natron
¾ tsk salt
3 æg
¼ dl mælk
1¼ dl vegetabilsk olie
1 tsk vanilla
Kirsebærpynt (se nedenfor)
Flødeskumspynt (se nederst)

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør to runde kageforme på 23 cm med lidt smør og drys med mel.
Beklæd bundene med bagepapir.

 
2. Bland mel, stødt melis, kakao, bagepulver, tvekulsurt natron og salt i en stor skål.
Tilsæt æg, mælk, olie og vanilla; pisk med elpiskeren på mellemhøj hastighed indtil det er godt blandet.
Hældes jævnt over i de forberedte forme.

 
3. Bages 35 min eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i midten.
Afkøl lagene i formene på en bagerist i 10 min.
Kagernes kanter løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Læg metalristen ovenpå kagerne.
Brug grydelapper eller handsker.
Vend kagen med formen over risten så den vender bunden i vejret.
Ryst forsigtigt for at kagen kan komme ud ad formen.
Fjern formen.
Gentag proceduren med det andet kagelag.
Vend lagene så den anden side kan afkøle. Afkøles helt.

 
4. Mens kagen bager, tilberedes kirsebærpyntet; sættes til side til afkøling.

 
5. Mål højden på hvert kagelag med en lineal; stik tandstikkere af træ halvvejs ind i siden af lagene med 5 cm mellemrum.

 
6. Med en lang takket kniv skæres der vandret i to halvdele mellem tandstikkernes afmærkninger.

 
7. Lav krummer ud af et af de skårne lag; sæt det til side.

 
8. Tilbered Flødeskumspyntet.
Reserver 340 g til at dekorere kagen med; sæt det til side.

 
9. Børst forsigtigt løse krummer af hvert kagelag og siderne med en kagepensel eller hænderne.

 
10. For at samle lagene, lægges et kagelag på en kagetallerken.
Fordel 2½ dl flødeskumsfyld; pynt med 180 g kirsebærfyld.
Pynt det andet lag, gentag indtil alle lagene er brugt.

 
11. Glaser kagens side med den resterende glasering.
Tryk forsigtigt de til sidesatte krummer på glaseringen på siden af kagen.

 
12. Kom den resterende glasering i en sprøjtepose med et stjernemundstykke.
Sprøjt rundt om de øverste og nederste kanter af kagen.
Læg det resterende pynt ovenpå kagen.
Opbevar kagen i køleskab.

 
Kirsebærpynt
#
2 glas (a 50 g) stenfri kirsebær, uafdryppede
200 g stødt melis
35 g majsstivelse
1 tsk vanilla
*
Lad kirsebærrene afdryppe og gem 1¼ dl saft.
Bland den gemte saft, kirsebærrene, stødt melis og majsstivelse i en 2-liters gyde.
Koges over svag varme indtil det er tykt.
Tilsæt 1 teskefuld vanilla under omrøring. Afkøl; sæt det til side.

 
Flødeskumpynt
#
7½ dl flødeskum
45 g flormelis
*
Afkøl en stor skål og piskerisene grundigt.
Bland den afkølede piskefløde og flormelis i den kolde skål.
Pisk med elpiskeren på høj hastighed indtil der dannes stive toppe; de stive toppe skal blive på overfladen.


Schwarzwald kage 
Trin 1: Beklæd formenes bunde med bagepapir.


Schwarzwald kage 

Trin 5: Mål kagens højde.


Schwarzwald kage 

Trin 6: Skær kagelagene i halve.


Schwarzwald kage 

Trin 11: Pres de gemte krummer på siden af kagen.


Schwarzwald kage 

Trin 12: Sprøjt pynten på kagens kanter.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
INFO: Black Forest gâteau eller Black Forest kage er en svampet chokoladekage med en rig kirsebærfyldning baseret på den tyske dessert Schwarzwälder Kirschtorte, bogstaveligt talt "Black Forest Cherry-torte". Typisk består Schwarzwald-gateauet af flere lag svampet chokoladekage, med lag af flødeskum og kirsebær. 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her