Logo

Rollmops - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rollmops - prøv Kogebog.dk først 💘 

 

Rollmops er en tysk sildespecialitet, der stammer fra Berlin. Rollmops tilberedes af saltsildefilet, som har ligget i en lage af eddike og salt i ca. 35 dage

 

# Ingredienser

6 saltsild

friskmalet hvid peber

1 spsk sennepskorn

4 løg

3 syltede agurker

1 gulerod

8 sorte peberkorn

1 laurbærblad

1 spsk melis

 
* Tilberedning
Sildene klargøres: benene fjernes, og hoved og hale skæres af.
De vaskes og lægges i koldt vand natten over.

 
Næste dag halveres fileterne på langs og lægges ud på et spækbræt.
De drysses med peber, og sennepskornene fordeles over dem.
Løgene pilles og skæres i tynde skiver. De syltede agurker halveres.
Halvdelen af løgskiverne lægges på fileterne sammen med agurkerne.
De rulles stramt sammen og holdes på plads med en tandstikker.

 
Guleroden renses og bringes i kog i ¼ l vand sammen med peberkorn, laurbærblad og sukker. Småkoger i 3 min, hvorefter det stilles til afkøling.

 
Rollmopsene lægges lagvis med resten af løgskiverne i en stentøjskrukke og overhældes med den afkølede lage, til de er dækket helt. De skal stå og trække i 4- 5 dage.

 
INFO: Spørg efter islandske eller norske gammeldags modnede saltsild. Det er store, fede sild, som har ligget i salt i 6-12 måneder. Du kan sikkert også få fiskehandleren til at rense og filetere sildene for dig. Saltsildene skal udvandes i cirka 24 timer.

 

Se alle de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade og gelé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her