Logo

Rosinbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosinbrød 

 
Bagværk Hjemmebag Brød. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 50 min. Bagetid: ca 35 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Rosinbrød
2 dl vand
50 g smør
25 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
200 g kvark (5%)
1 tsk kardemomme
100 g rosiner (ca 1 dl)
500 g hvedemel (ca 8 dl)
æg til pensling og 1 tsk sukker til drys
*
Sådan laves Rosinbrød
1. Smelt smørret og rør vandet i.
Lad det svale knap håndvarmt (35 °C), før gæren røres ud heri.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, kvark og rosiner.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er let og smidig.

 
2. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time.

 
3. Tryk luften ud af dejen og form den til et langt brød.
Bøj enderne ind under brødet.
Læg det på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir og lad brødet efterhæve til dækket 20 min.

 
4. Sæt ovnen på 200 °C.

 
5. Pisk ægget sammen og pensl brødet med det.
Rids brødet med en skarp kniv, evt i tern, og drys med sukker.
Bag brødet på nederste ovnrille ca 35 min.

 
6. Lad brødet svale utildækket på en bagerist.

 
Tips: Server brødet med smør.
Dejen kan tilsættes reven skal af 1 usprøjtet citron i stedet for kardemomme.
Dejen kan formes til boller.
Beregn da bagetiden til ca 20 min. midt i ovnen.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rosiner

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her