Logo

Aspargessuppe og sesamkylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aspargessuppe og sesamkylling

 

Server en cremet aspargessuppe efterfulgt af en sprødstegt kylling med sesamfrø. Tilbehøret er en frisk kartoffelsalat med agurk og lime.

 

Grøn aspargessuppe

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 15 min. Fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Aspargessuppe og sesamkylling, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Aspargessuppe:

500 g grønne asparges

ca. 5 dl hønse- eller urtebouillon

1½ dl piskefløde

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 tsk citronsaft

Tilbehør: brød

*

 
Sådan laver du Aspargessuppe:
Skær hovederne af aspargeserne og læg dem til side.
Skær resten af aspargeserne i stykker og kog dem i ca. 10 min. i bouillonen, til de er helt møre.
Blend det hele, til det er cremet og si suppen.
Kog aspargeshovederne i suppen i 2-3 min.
Rør fløden sammen med æggeblommerne og citronsaften, rør det i suppen og varm den op til kogepunktet.
Suppen må ikke koge!
Tilsæt lidt kogende bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag den til med salt og peber, og server evt. brød til.
 
 
Sesamkylling med kartoffel- og agurkesalat
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: ca. 45 min. Fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Aspargessuppe og sesamkylling, så halver opskriften.
 
# Ingredienser til Sesamkylling med kartoffel- og agurkesalat:
1 stor kylling
1 spsk olie (evt. sesamolie)
2 spsk sesamfrø
groft salt og friskkværnet peber
 
Kartoffel- og agurkesalat:
1 kg kogte kartofler (både)
1 agurk (terninger)
1 rødløg (tynde skiver)
1 lime (ca. 3 spsk saft)
3 spsk olie
½-1 frisk rød chili (finthakket)
1 spsk flydende honning
salt
Tilbehør: grøn salat
*
 
Sådan laver du Sesamkylling med kartoffel- og agurkesalat:
Kartoffelsalat: Bland kartofler, agurk og rødløg med en marinade af limesaft, olie, chili og honning.
Vend det hele sammen og krydr det med salt.
Lad salaten trække i 1 times tid.
 
Sesamkylling: Tænd ovnen på 185 °C.
Skær kyllingen ud i 2 bryststykker og 2 over- og underlår.
Gnid kyllingestykkerne med olie og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Drys med sesamfrø og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 40 min., til kyllingen er gylden og gennemstegt.
Server den sesamstegte kylling med kartoffelsalaten og en grøn salat.
 
Aspargessuppe og sesamkylling


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her