Logo

Bordelaisesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bordelaisesauce 

 
Grundsaucen kaldes Demi-glace og danner grundlag for en række klassiske saucer.
Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: ca. 40 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Bordelaisesauce:
Grundsauce:
5 dl (okse) bouillon
1 gulerod
2 skalotteløg
1 stængel blegselleri
1 fed hvidløg
30 g hvedemel (2 spsk)
30 g smør (2 spsk)
1 spsk konc. tomatpure
salt og peber

 
Krydderurtebuket:
1 lille bdt persille
1 timiankvist
1 laurbærblad

 
Bordelaise:
2½ dl grundsauce
1 dl rødvin
2 skalotteløg
ca. 50 g oksemarv
Endvidere: hakket persille

 
* Sådan laves Bordelaisesauce:
Grundsauce:
1. Skræl guleroden og skær den i skiver.
Pil og hak de 2 skalotteløg.
Smelt 2 spsk smør i en gryde og brun gulerødder og skalotteløg let heri.
Tilsæt hvedemelet og lad det blive godt brunt uden at branke.

 
2. Tilsæt bouillonen, blegselleristængelen, krydderurtebuketten, det finthakkede hvidløgsfed og tomatpureen.

 
3. Lad grundsaucen koge for svag varme uden låg i 30 minutter.
Spæd eventuelt med mere bouillon.

 
4. Smag til med salt og peber og si saucen.

 
Bordelaisesauce:
5. Hak de 2 skalotteløg fint.
Kog dem med 1 dl rødvin i ca. 10 minutter uden låg, til det er kogt ind til det halve.

 
6. Skær marven i ½ cm tynde skiver eller i små terninger og kog dem netop op i letsaltet vand.
Tag marven op med en hulske og lad den dryppe af.

 
7. Pisk den indkogte rødvin sammen med 2,5 dl grundsauce.
Varm saucen op.
Tilsæt marven og drys med finthakket persille i serveringsøjeblikket.

 
Tips: Grundsaucen kan tilberedes i god tid inden tilberedningen af den egentlige bordelaisesauce.

 
Sådan laves Bordelaisesauce


Bordelaisesauce 
Grundsauce:
1. Smelt 2 spsk smør i en· gryde og brun gulerødder og skalotteløg let heri.
Tilsæt hvedemelet og lad det blive brunt uden at branke.


Bordelaisesauce 

2. Tilsæt bouillonen, blegselleristængelen, krydderurtebuketten, det finthakkede hvidløgsfed og tomatpureen.


Bordelaisesauce 

3. Lad grundsaucen koge for svag varme uden låg i 30 min.
Spæd eventuelt med mere bouillon. Smag til med salt og peber og si saucen.


Bordelaisesauce 

Bordelaisesauce:
4. Hak de 2 skalotteløg fint.
Kog dem med 1 dl rødvin i ca. 10 minutter uden låg, til det er kogt ind til det halve.


Bordelaisesauce 

5. Skær marven i ½ cm tynde skiver eller i små terninger og kog dem netop op i letsaltet vand.
Tag marven op med en hulske og lad den dryppe af.


Bordelaisesauce 

6. Pisk den indkogte rødvin sammen med 2½ dl grundsauce.
Varm saucen op.
Tilsæt marven og drys med finthakket persille.

 
Se flere opskrifter med Sauce 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.797 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her