Logo

Brøndkarse - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brøndkarse - info

 
Brøndkarse har en let krydret, nøddeagtig smag. Den bruges bl.a. som pynt på smørrebrød, i supper og til fiskeretter. Find opskrifter med brøndkarse her.

 
Brøndkarse. Engelsk: Watercress. Latin: Nasturtium officinale

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: -

 
Holdbarhed: 3-5 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Som pynt og i kryddersmør, omeletter, salater og andre sammenhænge.

 
Frysning: Nej

 
Brøndkarse findes som vildtvoksende urt over det meste af Europa inkl. Danmark. Den dyrkede form, der dyrkes i store mængder i kultur, nedstammer fra den vilde og er egentlig en sumpplante af korsblomst-familien.
Stænglerne er 10-15 cm lange og bærer hvide blomster.
De saftige, glatte, runde blade spises rå. De er dekorative og har en pikant smag.

 
Brøndkarse forhandles frisk og man anvender de helt unge skud inden de går i blomst. Brøndkarse smager let krydret og en anelse pikant. Man kan anvende brøndkarse i forskellige salater, fiske- og skaldyrsretter, supper og til garnering af kød.

 
Opskrifter med Brøndkarse

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her