Logo

Brisler i hvidvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisler i hvidvin 

 
Brislen er en kirtel, der består af en rund og en aflang del. Den runde del, »nødden«, anses for den bedste, og den er i hvert fald mest regulær.

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 minutter Udvandes: 10-15 minutter Kogetid: 20 minutter Stegetid: 3-4 minutter. Svær at lave. Høj pris.  Fryse-egnet. (4 personer)

 
# Ingredienser til Brisler i hvidvin:
800 g friske brisler (evt. frosne skal være gennemtøet)

 
Kogelage:
2 gulerødder
2 løg
3-4 hele peberkorn
½ spsk salt

 
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
2 stængler blegselleri
½ laurbærblad
1 lille kvist timian

 
Endvidere:
60 g smør
2 spsk hvedemel
1,5-2 dl hvidvin
suppe og kraft fra brislerne
salt og peber

 
* Sådan laves Brisler i hvidvin:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler.

 
Kogelage:
2. Gør gulerødderne i stand og skær dem i stave.
Pil løgene og del dem en gang.

 
3. Skyl blegselleristængler og persille og bind en krydderurtebuket af dette samt laurbærblad og timian.

 
4. Kom gulerødder, løg og krydderurtebuket i en gryde og dæk det med en liter koldt vand.
Tilsæt peberkorn og salt og lad det koge op.

 
5. Tag de udvandede brisler op og gnid dem let rene med fingrene under rindende, koldt vand.
Læg dem i den kogende urtelage og kog dem for svag varme under låg i 15-20 minutter. Lad dem stå yderligere et par minutter i lagen.

 
6. Tag brislerne op og lad dem dryppe af i en sigte over en skål - skyen skal bruges.
Befri brislerne for hinder og andre uregelmæssigheder og skær dem i 1½ cm tykke skiver.

 
7. Tør brisselskiverne i et rent klæde, vend dem i salt- og peberblandet mel, og steg dem i 1½-2 minutter på hver side i smør på panden.

 
8. Hæld hvidvinen ved og lad den koge med et par minutter.
Tilsæt så skyen fra de afdryppede brisler og ½-1 dl suppe fra kogningen.
Kog atter et par minutter og server straks brislerne på et opvarmet, halvdybt fad.

 
Tips: Se i øvrigt Brisler. Smørdampet spinat klæ'r brislerne her.
Skyl, nip, skold og spul friske spinatblade og vend dem i smør på panden og krydr evt. med. hvidløg.
God flute er også en selvfølgelig ledsager.
Hele, kogte brisler fryses bedst i kogelagen. Holdbarhed: 3-4 måneder.

 
Se flere opskrifter med Brisler

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her