Logo

Brisler med grønne nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisler med grønne nudler 

 
Som yderligere tilbehør kan der suppleres med årstidens grønsager.

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Udvandes: 10-15 min. Kogetid, brisler: 10-15 min. Stegetid, brisler: 4-5 min. Skal hvile, nudeldej: 30 min. Tørretid, nudler: 20 min. Kogetid, nudler: 3-4 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)

 
# Ingredienser til Brisler med grønne nudler:
800 g friske brisler (frosne skal være gennemtøet)
saft af ½ citron
salt og peber
50 g smør

 
Persillesky:
500 g persille (½ kg gerne mere)
1 dl bouillon
25 g smør
salt og peber

 
Grønne nudler:
250 g hvedemel (godt 4 dl)
2 æg
1 dl persillesky
salt
1 spsk smør


* Sådan laves Brisler med grønne nudler:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler.

 
Persillesky:
2. Skyl persillen godt i rigeligt, koldt vand. Fjern grove stilke.
Blend persillen med bouillonen og pres saften fra persillemassen gennem et rent klæde.

 
Grønne nudler:
3. Bland hvedemel, æg og lidt salt med 1 dl af persilleskyen.
Ælt det til en fast dej og lad den hvile ca. 30 minutter.

 
4. Kog imens brislerne i en gryde i vand, der dækker, tilsat ½ tsk salt og lidt citronsaft.
Kog dem ved svag varme under låg i 10-15 minutter, alt efter hvor store brisselstykkerne er.
Befri dem for hinder, årer m.m. og læg dem i let pres mellem to tallerkener.

 
5. Rul nudeldejen til en 2 mm tyk plade og skær den i lange, 1 cm brede strimler.
Lad dem tørre i 20 minutter evt. over en stoleryg.
Kog dem 3-4 minutter i rigeligt, letsaltet vand.

 
6. Skær brislerne i skiver, krydr dem med salt og peber og steg dem et par minutter på hver side i smør på panden.

 
7. Varm den resterende persillesky op uden at bringe den i kog.
Pisk de 25 g smør i lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
Smørret skal være svagt grønt.

 
8. Slå vandet fra nudlerne og vend en spiseskefuld smør i.

 
9. Anret på 4 tallerkener:
Læg brislerne på midten og arranger nudlerne uden om.
Fordel forsigtigt persillesmørskyen over og server straks.

 
Tips: Hele, kogte brisler fryses bedst i kogelagen. Holdbarhed: 3-4 måneder.

 
Se flere opskrifter med Brisler 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her