Logo

Citronfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Citronfromage

 
Mormors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her er det den legendariske opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 15 min. Køletid: ca 2 timer

 
# Ingredienser
3 æg
85 g (1 dl) melis
4 blade husblas
2 citroner

2½ dl piskefløde

 
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.

 
2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

 
3. Riv skallen af den ene citron, pres saften af begge to, og rør begge dele i æggesnapsen.

 
4. Knug vandet af husblassen og smelt den i en skål over vandbad i det vand, der hænger ved.
Lad det køle lidt og rør derefter husblassen i æggesnapsen.

 
5. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til stift flødeskum.
Vend først æggehviderne i æggesnapsen, derefter halvdelen af flødeskummet.
Stil resten tildækket i køleskabet.

 
6. Hæld fromagen op i en glasskål og lad den stivne i køleskabet.

 
7. Serveres med flødeskummet i en skål for sig.

 
Variationer:

 
Appelsinfromage
laves som citronfromage.
Citronsaften erstattes af 1½ dl friskpresset appelsinsaft. (ikke juice)

 
Ananasfromage
Brug lagen fra 1 lille ds ananas.
Æggeblommerne skal kun røres med ½ dl melis.

Kom små stykker ananas i fromagen, når den er halvstiv.
Pynt med flødeskum og ananasstykker.

 
INFO: Citronfromage er en dessert, der har citronsaft som sin vigtigste smagsingrediens. Retten er oprindelig udviklet i Piemonte-området i Norditalien, hvor den benævnes Panna cotta al limone

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her