Logo

Fiskeboller grundopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeboller grundopskrift 

 
Grundopskrift. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. Hviletid: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet.   

 
# Ingredienser til Fiskeboller:
500 g fiskefileter af torsk, sej, hvilling, kuller, gedde eller anden mager, lidt grov fisk 
80 g hvedemel (1¼ dl)
1 æg
3 dl mælk (evt. delvis fløde)
1 tsk salt
hvid peber

 
Til kogning:
1 l vand
2 tsk salt
*
Sådan laves Fiskeboller:
1. Del fiskefileterne i mindre stykker og kør dem gennem kødhakkemaskinen 1-3 gange, alt efter hvor fin man ønsker farsen.
Blender og foodprocessor kan også bruges, men med forsigtighed, da den varme, maskinen udvikler, kan få farsen til at skille.
Bruger man foodprocessor, skal alle ingredienser tilsættes på en gang.

 
2. Kom det hakkede fiskekød i en skål og rør mel, salt og peber i.
Rør ægget i.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør, til al mælk er opsuget.
Farsen skal være ret løs, stil den koldt og tildækket 30 min., så bliver den fastere.

 
3. Bring vand og salt i kog i en gryde.

 
4. Dyp en dessertske i det kogende vand og form farsen til boller med skeen.
Læg bollerne i vandet, ikke flere end der kan være i et lag.
Lad dem koge i det hede, men ikke kogende vand ca 10 min.
Skær en igennem: snitfladen skal ligne en skive franskbrød.

 
5. Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af i en sigte.
Hold dem varme, tildækket i et varmt fad, til de skal serveres.

 
Tips: Små stykker fiskekød kan tilsættes farsen.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med Fiskeboller


Se de bedste opskrifter med Fisk

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her