Logo

Fiskefrikadeller med flødestuvet spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med flødestuvet spinat

 
Farsen til de hjemmelavede fiskefrikadeller er rørt med finthakket bladselleri, der giver dellerne en lidt knasende konsistens.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 
# Ingredienser til Fiskefrikadeller med flødestuvet spinat:
1-2 skiver daggammelt brød uden skorpe
1 dl mælk eller fløde
275 g torskefilet og/eller laks
½ tsk groft salt
1-2 stilke bladselleri
½ løg
1 æg
*

 
Sådan laver du Fiskefrikadeller med flødestuvet spinat:
1 usprøjtet citron
1 tsk dijonsennep
salt og peber
15 g smør og ½ spsk olie til stegning
1 løg eller 2 skalotteløg
1 fed hvidløg
15 g smør
1 spsk hvedemel
2 dl mælk eller fløde (evt. halvt af hver)
200 g frisk eller frossen spinat
muskatnød
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler eller groft brød
*

 
Sådan laver du Fiskefrikadeller med flødestuvet spinat:
Smuldr brødet ned i mælken og lad det trække i 5-10 min.
Hak fiskekødet med en kniv eller i en foodprocessor og rør det med salt.

 
Rens bladselleristilkene og hak dem fint.
Pil løget og riv det.
Rør bladselleri, løg, æg og brød/mælk i farsen.
Krydr med fintrevet citronskal, sennep, salt og peber.
Sæt farsen i køleskabet 20-30 min.

 
Spinat: Skyl og slyng spinaten.
Frossen spinat skal tøs op og presses fri for væde.
Pil og hak løg eller skalotteløg og hvidløg.
Steg løg eller skalotteløg blanke i en gryde med smør, tilsæt hvidløg og rør melet i.
Tilsæt mælk eller fløde lidt ad gangen og kog saucen igennem i 5-10 min.
Vend spinaten i saucen og varm den igennem et par min.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

 
Rør fiskefarsen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en varm pande med smør og olie i 3-5 min. på hver side.
Server frikadellerne med stuvet spinat og kartofler eller brød.

 
TIPS: Vend evt lidt finthakket røget laks eller friskhakkede krydderurter i frikadellefarsen, før den steges.

 
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se selv her 

 


 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 10.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her