Logo

Flanksteak med vintersalat + Bagt ananas med chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flanksteak med vintersalat + Bagt ananas med chili

 

Flanksteak er et velsmagende stykke oksekød, der som regel kan købes for rimelige penge. Det er nemt at pandestege og tilpas mørt, hvis blot man husker, at skære kødet i tynde skiver på tværs af kødets fibre. Til dessert har vi bagt frisk ananas med chili og timian - overraskende godt.

 
Stegt flanksteak med cremet vintersalat
Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Kødet er fryse-egent. 4 personer.

 
# Ingredienser til Stegt flanksteak med cremet vintersalat:
10 g smør
½ spsk olie
1-2 flanksteak (6-700 g) salt og friskkværnet peber

 
Cremet vintersalat:
4-5 gulerødder (små terninger)
1 lille knoldselleri (små terninger) 100 g mayonnaise
2 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg (knust)
3 spsk persille (hakket)

 
Tilbehør:
grøn salat og brød
*

 
Sådan laver du Stegt flanksteak med cremet vintersalat:
Varm en pande med smør og olie, til det er gyldent brunt.
Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
Skru lidt ned for varmen og steg kødet 5-7 min. på hver side (til kødet er rosa).
Lad kødet hvile ca. 10 min.

 
CREMET VINTERSALAT: Kog gulerods- og knoldselleriterningerne i letsaltet vand i ca. 5 min.
Lad dem dryppe godt af i en sigte.

 
Smag mayonnaisen til med sennep, hvidløg, persille, salt og peber.
Vend de afdryppede grønsager sammen med dressingen.
Skær flanksteak'en i skiver på tværs af kødtrådene og gerne lidt skråt. Server kødet med vintersalaten, grønne salatblade og brød.

 
Bagt ananas med chili og timian
Arbejdstid: 15 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Bagt ananas med chili og timian:
1 frisk ananas (store terninger) 1 lille frisk, rød chili (finthakket) 2 kviste frisk timian
2 spsk mørkt rørsukker (eller 1 spsk sukker og 1 spsk brun farin)
1 dl appelsinsaft eller juice 2 tsk hvidvinseddike eller citronsaft
Tilbehør: cremefraiche
*

 
Sådan laver du Bagt ananas med chili og timian:
Varm ovnen op til 200 °C.
Bland ananas, chili, timian, sukker, saft og eddike eller citronsaft i et ovnfast fad.
Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen ca. 20 min., til ananassen er gennemvarm.
Server desserten lun med kold cremefraiche.

 
Flanksteak med vintersalat + Bagt ananas med chili

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.486 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her