Logo

Gammeldags stegt hare

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags stegt hare

 

Prøv denne klassiske opskrift på hare svøbt i bacon. Gammeldags stegt hare er dansk mad, når det er bedst. Vælg Kogebog.dk og få den bedste opskrift.

Til 6 personer. Udvandingstid: 1 døgn. Tilberedningstid: 2¼ time. Ikke fryseegnet.

 

# Ingredienser

1 hare på ca 3 kg
skummetmælk

50 g smør
½ liter vand
salt og peber

150 g røget spæk/bacon
rosmarinkviste

 

Sauce:

50 g smør

5 spsk hvedemel

3 dl af suppen fra ben/hals
3 dl mælk

evt. kulør

1 dl piskefløde
rønnebærgelé

 

* Tilberedning

1. Skær ribben, for- og bagbens yderste led af og knæk ryggen indvendigt 2-3 steder, så er det nemmere at skære haren for.

Læg haren i en skål og hæld så meget skummetmælk på, at haren netop er dækket heraf.

Lad den stå koldt til næste dag.

 

2. Kom ribben, hals m.m. i en gryde med brunet smør.

Lad det snurre lidt og hæld så vandet på.
Krydr med salt og peber og lad det koge en times tid. Si suppen.

 

3. Tag haren op af mælken og tør den godt.

Gnid den med salt og peber og ombind den med tynde spæk/baconskiver.

Brun haren i ovnen ved 250 °C i 10 min.

 

4. Lav imens saucen:

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.

Spæd med 3 dl suppe og 3 dl mælk.

Lad saucen koge igennem 3-4 min.

Smag til med salt og peber og tilsæt lidt kulør.

 

5. Hæld saucen over haren, når den er brunet og læg nogle rosmarinkviste ved.

Dæmp samtidig varmen til 175 °C.

Lad haren stege 1-1½ time, alt efter harens alder.

6. Si skyen fra bradepanden over i en gryde og tilsæt fløde samt yderligere lidt af suppen.

Lad saucen koge igennem og smag til med rønnebærgelé, salt og peber.

 

Anretning: Bruges spækskiver, skal de fjernes fra haren.

Løsn fileterne langs med og tæt mod rygraden med en skarp kniv.

Skær udefter under fileterne, så tæt på benet som muligt, til fileten er helt fri.

Skær hver filet i skrå skiver på ca 1 cm's tykkelse.

Læg dem tæt sammen igen, så ryggen ser hel ud.

Skær kødet fra bagbenene og skær det i 3-4 stykker.

Anret det på et fad og server saucen til sammen med kogte og/eller brunede kartofler samt gelé.

 

Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.

En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her

Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info


Gammeldags stegt hare 

Flået hare.


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvidvinsmarineret hareDenne velsmagende gryderet er lavet af hare i en marinade af hvidvin og krydderier og...
• Hare i rødvinssauceHare i rødvinssauce er en rigtig efterårsret med alskens gode sager - både krydderier og...
• HareragoutHareragout er nem mad, der kan gøres færdig i god tid inden serveringen. Hareragout er en...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!