Logo

Hareragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hareragout

 
Hareragout er nem mad, der kan gøres færdig i god tid inden serveringen. Hareragout er en rigtig efterårsret med alskens gode sager - både krydderier og rødvin. Servér må kogte, persillevendte kartofler.
Til 6 personer. Marineringstid: 2 timer. Tilberedningstid: 2 timer. Fryseegnet

 
# Ingredienser
1 hare på ca 3 kg


Marinade:
2 løg
1 laurbærblad
6 hele enebær

8-10 hele peberkorn
5 d liter rødvin


Desuden:

125 g bacon
250 g kantareller eller andre svampe
20 g smør

salt og peber
1 dl cremefraiche
2 spsk tomatpuré
1½ dl piskefløde
råsyltede tyttebær
evt. maizenamel

 
* Tilberedning
1. Skær harekødet fra benene og i små stykker. Benene bruges ikke.
Kom det i en skål sammen med pillede, kvarte løg, laurbærblad, enebær, hele peberkorn og rødvin. 
Lad det marinere et par timer.

 
2. Skær bacon i små tern.
Rens svampene. Skær dem en gang over.

 
3. Svits baconstykkerne gyldne og sprøde i en gryde.
Kom smørret i og svits derefter svampene.
Tag svampene op og brun så de godt afdryppede harestykker.

 
4. Hæld den siede rødvinslage ved og drys med salt og peber.
Lad det snurre under låg 1-1½ time, eller til kødet er mørt.

 
5. Rør cremefraiche, tomatpuré og piskefløde i sammen med svampene.
Lad det snurre endnu nogle minutter.
Smag til med lidt råsyltede tyttebær samt salt og peber.
Saucen kan evt. jævnes med lidt maizenamel.

 
6. Små kogte, persillevendte kartofler serveres til.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 15.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her