Logo

Græsk gyros med kalkun, grønsager og tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsk gyros med kalkun, grønsager og tzatziki 

 
Efter vores mening er denne kalkungyros en af de bedste nogensinde. Med mørt krydret kalkunkød, sprøde friske grønsager og tzatziki, er det ikke svært at se, hvorfor denne græske ret er så elsket globalt.
For at gøre tilberedning til en leg, kan hvert element i disse skåle forberedes på forhånd og opbevares i lufttætte beholdere i køleskabet i op til 4 dage.
4 portioner. Forberedelsestid: 30 min. Samlet tid: 1 time. Kalorier pr portion: 356

 
# Ingredienser
TZATZIKI
½ agurk, revet
1 fed hvidløg, finthakket
½ kop hakket frisk mynte
1/8 tsk salt

 
AGURKESALAT
4 sylteagurker, delt i kvarte på langs, skåret i ½-1 cm stykker
½ lille løg, finthakket
1 kop cherrytomater, i kvarte
2 tsk olie
½ tsk salt

 
BLOMKÅL
1 spsk olie
350 g frosne blomkål, skåret i ris
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk salt
1 tsk fintrevet citronskal

 
KALKUN
1 spsk olie
½ løg, hakket
450 g kalkun skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk tørret oregano
1 tsk røget paprika
¾ tsk salt
⅛ tsk friskkværnet sort peber
Hot chilipeber, til servering

 
1. Opvarm olie i en stegepande over middelhøj varme.
Tilsæt løg og kog under omrøring af og til, indtil de begynder
at blive bløde og gennemsigtige, ca. 5 min.
Skær kalkunen op i mindre stykker.
Tilsæt kalkun, hvidløg, oregano, paprika, salt og peber.
Kog 6-8 min og rør af og til, indtil kalkunen ikke længere er lyserød,
og væsken er fordampet fra bunden af gryden.

 
2. Fordel blomkålsris, kalkun og agurkesalat mellem skåle.
Top med en klat tzatziki.
Server med hot chilipeber ved siden af.

 
Græsk gyros med kalkun, grønsager og tzatziki 

Hvis du er på positiv omkring blomkålsris, anbefaler vi stærkt, at du prøver det sauteret. Når det meste af fugten er kogt ud, får den virkelig en ris-lignende konsistens, og en dosis hvidløg og citronskal supplerer grønsagens jordnærhed. Det er det perfekte grundlag for gyrokrydret kalkun, lys agurk-tomatsalat og syrlig tzatziki.
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 171 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her