Logo

Gratinerede grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratinerede grønsager

 

Spidskål og svampe er et godt makkerpar. Her er de vendt med lidt fed cremefraiche og ost, inden de gratineres under grillen i ovnen.

Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2-4 personer.

 

# Ingredienser til Gratinerede grønsager:

250 g markchampignon (og evt. lidt vilde svampe)

15 g smør

1 porre (fintsnittet)

½ spidskål (fintsnittet)

4 spsk cremefraiche 38%

50 g revet emmentalerost

salt og peber

*

 

Sådan laver du Gratinerede grønsager:

Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

Steg dem i en sauterpande med smør og tilsæt fintsnittet porre og fintsnittede kålblade.

Krydr med salt og peber og steg under omrøring til grønsagerne er bløde, ca. 5 min.

 

Rør cremefraiche og halvdelen af osten i grønsagerne og fordel dem i 2-4 smurte, ovnfaste skåle.

Drys med resten af osten og gratiner under grillen i ovnen ca. 5 min.

Gratinerede grønsager


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.728 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her