Logo

Harelår stegt i gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Harelår stegt i gryde

 
Harelår stegt i gryde serveret med stegte kantareller, smørdampede rosenkål, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj på halve appelsiner
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
4 harelår
salt og peber

125 g fersk spæk
50 g smør

1 laurbærblad
1 kvist timian

6 knuste enebær
3 dl bouillon

250 g kantareller eller champignon
2 dl cremefraiche
1 bdt persille
 
* Tilberedning
1. Spæk harelårene med spækstrimler eller bind tynde skiver spæk omkring.

 
2. Kom 25 g smør i gryden og lad det blive gyldent.
Brun harelårene heri på alle sider.

 
3. Tilsæt laurbærblad, timian, enebær og bouillon.
Læg låg på og lad retten snurre i 45 min.

 
4. Rist kantarellerne i resten af smørret på en pande.

 
5. Anret harelårene på et fad.
Garner med kantarellerne.

Kog saucen lidt ind, tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.
Hæld lidt af saucen på harelårene og server resten til.

Drys kødet med hakket persille.

 
6. Tyttebærsyltetøj serveres til.
Det kan lægges på halve appelsiner.

Smørdampede rosenkål er godt tilbehør sammen med kartoffelmos eller kogte kartofler.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 
Tyttebærsyltetøj med pærer
Tilberedningstid: ca 40 min.

 
# Ingredienser
1 kg tyttebær
½ kg gråpærer
1 dl vand

½ kg sukker

 
* Tilberedning
1. Skyl tyttebærrene.
Skræl og skyl pærerne, fjern kernehusene og skær frugten i småstykker.

 
2. Kog en lage af sukker og vand.
Kom tyttebær og pærer i og lad det koge i 15 min.

 
3. Skum godt med en hulske og kom bær, pærer og saft på rene glas.
Bind straks til.

 
Variation
Kog 1 kg tyttebær og ½ kg pærer, skåret i terninger, ¾ kg sukker og lidt reven citronskal i 10 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt 1½ dl frugtbrændevin, fx calvados.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 8.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her